Π. Αλέπης: Σε οικτρή κατάσταση τα σχολεία της Νέας Ιωνίας (video)

Πυρά στην κυβέρνηση και την απελθούσα δημοτική αρχή Θωμαΐδου εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Νέας Ιωνίας Πέτρος Αλέπης με αφορμή το σοβαρό περιστατικό με τα καλοριφέρ στο 6ο Γυμνάσιο.

Την κρίσιμη κατάσταση των σχολείων της Νέας Ιωνίας προσπάθησε να αναδείξει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Αλέπης τονίζοντας πως «δεν βρίσκεται στο παρά πέντε αλλά στο και τέταρτο». «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα», είπε σχετικά με τα καλοριφέρ που έσκασαν στο 6ο Γυμνάσιο.

«Φταίει η υποχρηματόδοτηση των σχολείων από την κυβέρνηση», σημείωσε, υποστηρίζοντας όμως πως τεράστιες ευθύνες έχει και η απελθούσα δημοτική αρχή γιατί «δε φρόντισε για τα στοιχειώδη και την ασφάλεια των παιδιών». Σχολίασε επίσης ότι στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο πριν κάποιους μήνες δόθηκαν 949.840 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και μετά από κάποιες εβδομάδες άρχισαν να πέφτουν σοβάδες.

Τέλος, ζήτησε να γίνει άμεσα έλεγχος συντήρησης σε όλα τα σχολεία «χωρίς καμία καθυστέρηση», καθώς και τη δέσμευση της δημοτικής αρχής «ότι κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς θέρμανση και πως θα καλυφθούν όλες οι βασικές υποδομές των σχολείων» για το επόμενο δύσκολο διάστημα.