Οι συνταξιούχοι Ν. Ιωνίας αποχαιρετούν τον πρόεδρο τους, Ν. Αθανασίου

Με ανακοίνωση τους, οι συνταξιούχοι Ν. Ιωνίας αποχαιρετούν τον πρόεδρο τους, Ν. Αθανασίου που έφυγε πρόωρα και αιφνίδια από τη ζωή.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και επικουρικής ασφάλισης Ν. Ιωνίας και πέριξ έχει ως εξής:

Το Δ.Σ. και τα μέλη του σωματείου μας αποχαιρετούμε με ανείπωτη θλίψη τον πρόεδρό μας και συναγωνιστή Νίκο Αθανασίου που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 10 Γενάρη. Μαζί μας τον αποχαιρετά ολόκληρη η Ν. Ιωνία, ο λαός της περιοχής, που στο πρόσωπό του αναγνωρίζει την αγωνιστικότητα, την ανιδιοτέλεια, την τιμιότητα του συνδικαλιστή που έχει τάξει τη ζωή του στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων.

Ο συναγωνιστής Νίκος υπήρξε ακούραστος αγωνιστής, πρωτοπόρος που δεν λογάριαζε ανηφόρες και δυσκολίες. Ολοκληρωτικά δοσμένος στον αγώνα, ήταν πάντα δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη. Οργανωτής του συνταξιουχικού κινήματος δίπλα σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα του λαού. Η δράση και η μαζικοποίηση του σωματείου μας έχει την υπογραφή του.

Ποιος δεν τον θυμάται στις παναττικές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις των συνταξιούχων με την ντουντούκα να μιλά και να φωνάζει συνθήματα; Ποιος δεν τον θυμάται για τα προβλήματα υγείας του λαού, να συμπαραστέκεται μαζί με όλο το σωματείο συνταξιούχων στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου Αγ. Όλγα για καλύτερες παροχές υγείας στο λαό; Ποιος δεν τον θυμάται στις μεγάλες κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας της Ν. Ιωνίας; Ποιος δεν τον θυμάται στις συγκεντρώσεις των μαζικών φορέων της Ν. Ιωνίας κατά της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας; Ποιος δεν τον θυμάται στη διεκδίκηση για να δοθεί στο λαό ο χώρος των πρώην ανθρακωρυχείων στην Αλσούπολη και να μη γίνει σκουπιδότοπος;

Αυτός ήταν ο συναγωνιστής Νίκος. Αταλάντευτος, πρωτοπόρος και αδιαχώριστος από τη δράση του, που τον χαρακτήριζε.

Συναγωνιστή Νίκο σε αποχαιρετάμε αλλά το χαμόγελο και η αισιοδοξία σου θα μας συντροφεύει στους καθημερινούς αγώνες. Το παράδειγμά σου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκες. Μπροστά στους «σκληρούς χειμώνες» που μας επιφυλάσσει το σύστημα της εκμετάλλευσης, η ζωή σου δείχνει το δρόμο για την Άνοιξη και την Ελπίδα.

Καλό σου ταξίδι συναγωνιστή Νίκο.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.