Ν. Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για τον αρχηγικό του ρόλο στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο άλλοτε αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Εξέτιε ποινή 13 ετών και 6 μηνών με βάση την πρωτόδικη απόφαση που είχε κρίνει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα το Συμβούλιο επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Αττική, της παραμονής σε συγκεκριμένο μέρος και της εμφάνισής του στο Α.Τ. διαμονής του μία φορά τον μήνα καθώς και της συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και άλλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν αρνητική ως προς την αποφυλάκιση του, θεωρώντας πως αν και πληροί της τυπικές προϋποθέσεις, δεν πληροί τις ουσιαστικές καθώς δεν υπάρχει ένδειξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του καταδικασμένου. Ο εισαγγελέας φαίνεται πως επικαλέστηκε και σχετική αρθρογραφία του Ν. Μιχαλολιάκου.

Θυμίζουμε πως οι βασικές υποθέσεις στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και η επίθεση στους ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ. Οι επιθέσεις αυτές των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ήταν η βάση για να αποδειχθεί η εγκληματική δράση της οργάνωσης με τα αρχηγικά στελέχη (Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο κ.ά.) να καταδικάζονται ως διευθυντές.