Εξωθεσμικές παρεμβάσεις πρώην Δημάρχου και συγγενή του Γ. Τομπούλογλου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«Θα σέβεστε τους εργαζόμενους αλλιώς θα έχουμε άλλα…», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι του Δήμου ΝΦ-ΝΧ, καταγγέλοντας εξωθεσμικές παρεμβάσεις από μη αιρετό συγγενή του Δημάρχου, Γιάννη Τομπούλογλου, καθώς και από πρώην Δήμαρχο.

Φυσικά όποιος έχει σχέση με την πόλη καταλαβαίνει ποιος είναι ο πρώην Δήμαρχος, που με πάθος υποστήριξε τον προϋπολογισμό της νέας διοίκησης και ποιος ο συγγενής.

Ο μη αιρετός πρώην Δήμαρχος με την ιδιότητα του μέλους της “επιτροπής πρωτομαγιάς” (;)(όργανο πλήρως αντιθεσμικό και έωλο νομικά) επιτέθηκε (κατά τη διάρκεια σύγκλησης αυτού του εντελώς άτυπου οργάνου) φραστικά κατά εργαζόμενου και μέλους του Δ.Σ. με απρεπείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σημειώνει μεταξύ άλλων πως «από τις πρώτες ανακοινώσεις που εκδώσαμε από την εκλογή της νέας Δημοτικής αρχής του κ. Τομπούλογλου αφορούσαν την εμπλοκή μη αιρετών, ειδικών συμβούλων, μελών επιτροπών κλπ. σε διαδικασίες εντολών και ελέγχου υπαλλήλων».

«Το ζήτημα αυτό αποτέλεσε και θέμα σε μια από τις πρώτες μας συναντήσεις με την Δημοτική αρχή», προσθέτει.

Συγγενείς και φίλοι

Αναφέρει ακόμα: «Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις μαθαίνουμε, πως μη αιρετός με συγγενική σχέση με το κ. Δήμαρχο καθώς και μη αιρετός πρώην Δήμαρχος έχουν καθημερινή εμπλοκή στα διοικητικά θέματα του δήμου με χαρακτηριστικές στιγμές, να καλούν συναδέλφους προκειμένου να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, να ζητούν πληροφορίες για υπηρεσιακά θέματα κλπ.

..

Επίσης, ο μη αιρετός πρώην Δήμαρχος με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής πρωτομαγιάς (όργανο πλήρως αντιθεσμικό και έωλο νομικά) επιτέθηκε (κατά τη διάρκεια σύγκλησης αυτού του εντελώς άτυπου οργάνου) φραστικά κατά εργαζόμενου και μέλους τους Δ.Σ. με απρεπείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Η φράση “θα σέβεσαι” που ακούστηκε κατά την διάρκεια της έντασης, δεν ξέρουμε από που ακριβώς πηγάζει και κατά πόσο αντανακλά δικαιώματα, που έχει δώσει ο κ. Δήμαρχος σε εξωθεσμικά πρόσωπα.

Ως Σωματείο καταγγέλουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, τόσο από θεσμικούς, πολύ δε περισσότερο από εξωθεσμικούς παράγοντες.

..

Αρνούμαστε να εκτελέσουμε εντολές από αυτούς

Καλούμε τους συναδέλφους να αρνούνται να εκτελούν οποιαδήποτε εντολή από πρόσωπα εξωθεσμικά και να μην συμμετέχουν σε κοινές διαδικασίες σε όργανα εξωθεσμικά και με πρόσωπα μη αιρετά και μη εξουσιοδοτημένα από συλλογικές και νόμιμες διαδικασίες.

..

Καλούμε την Δημοτική αρχή να δώσει ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα και τέτοιες συμπεριφορές.

Καλούμε το κάθε δημοτικό σύμβουλο να τοποθετηθεί επί του θέματος».