Κόκκινη Ρωγμή: Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης συμμετέχει η «Κόκκινη Ρωγμή – Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή στο Ηράκλειο» σήμερα, Παρασκευή, 18.00 στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία. «Η Κόκκινη Ρωγμή είναι ολόψυχα στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του», αναφέρει η δημοτική κίνηση.

Παρουσιάζει θέσεις και ψηφοδέλτιο η Κόκκινη Ρωγμή

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Κόκκινης Ρωγμής»:

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ με την, για δεκαετίες, κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, με τη δολοφονία και το ξεριζωμό του παλαιστινιακού λαού, με τον εγκληματικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Η απόφαση για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι κλιμάκωση των εκκαθαρίσεων σε βάρος των Παλαιστίνιων με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και οδηγεί σε μια γενικευμένη στρατιωτική αναμέτρηση στη Μέση Ανατολή.

Το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» που αναγνωρίζουν σύσσωμες οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., με την κυβέρνηση της ΝΔ να συντάσσεται στο πλευρό τους, δεν είναι παρά αναγνώριση της Ισραηλινής κατοχής και των συστηματικών παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου.

Η σύμπλευση σχεδόν σύσσωμου του ελληνικού πολιτικού συστήματος, στο πλαίσιο της «στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ», από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, που καταδικάζει ως «τρομοκρατία» την Παλαιστινιακή Αντίσταση, και την ρατσιστική, αντισημιτική ακροδεξιά, αναδεικνύουν την απόσταση τους από το φιλειρηνικό αίσθημα, τους βαθιούς δεσμούς φιλίας του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού, αλλά και την πλήρη υποταγή τους στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό σημαίνει και η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά” για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟική δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει λεφτά για τους πλημμυροπαθείς, για την υγεία, για την παιδεία, για τις ανάγκες μας αλλά σπαταλά δισεκατομμύρια για φρεγάτες “Belhara” για την εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού.

Το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή και να διεκδικήσει ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος δεν είναι “τρομοκρατία”. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και βασίζεται σε πολλαπλές αποφάσεις τόσο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο και σε ψηφίσματα της Γενικής του Συνέλευσης.

Η «Κόκκινη Ρωγμή» είναι ολόψυχα στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Απαιτούμε την διακοπή κάθε στρατιωτικής, οικονομικής και διπλωματικής σχέσης με το κράτος του Ισραήλ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά».

Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και καλούμε το λαό του Ηρακλείου στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Παρασκευή 13-10-2023, 6μμ στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.