Κάποιοι ανέχονται παράνομες διαφημίσεις;

Ένα σοβαρό ζήτημα, αυτό της τοποθέτησης διαφημίσεων σε σχολικούς χώρους άθλησης από ιδιώτες θέτει με επιστολή του προς τη σχετική σχολική επιτροπή ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γιάννης Ζαχαριάδης.

Έχουν τοποθετηθεί εντός του σχολικού γυμναστηρίου εμπορικές διαφημίσεις από κάποιους (αδιευκρίνιστους) δημιουργώντας εικόνα ” αποκρουστική και ανάρμοστη για ένα δημόσιο σχολείο”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι – προφανώς – στο πλαίσιο της παραχώρησης των δημόσιων – δημοτικών χώρων άθλησης σε ιδιώτες – συλλόγους και η εμπορική τους εκμετάλλευση από αυτούς, κατά παράβαση κανονισμών και λογικής. Η ανοχή των δημοτικών αρχών επιτρέπει σε κάποιους συμπεριφορές ιδιοκτησιακές στη δημόσια περιουσία

Το θέμα έχει τεθεί ακόμα δυο φορές από τη ΛΑ.Σ χωρίς να δοθεί καμία απάντηση

Η επιστολή:

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ 2ης ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ ΠΑΡΗ ΒΕΝΤΗΡΗ

Κύριε Βεντήρη

Με αφορμή την εξαιρετική εκδήλωση της 15ης Ιανουαρίου 2023 στην οποία τιμήθηκε ένας μεγάλος αθλητής, ο Απόστολος Κόντος, και δόθηκε το όνομά του σε ένα Σχολικό Γυμναστήριο, επανερχόμαστε σε ένα θέμα που δεν τιμά τον συγκεκριμένο χώρο.

Αναφερόμαστε στις σταθερές διαφημίσεις που βρίσκονται στο Σχολικό Γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Έχω προσωπικά υπηρετήσει επί δεκαετίες τη δημόσια εκπαίδευση σε όλα σχεδόν τα γυμνάσια και ΓΕΛ του Δήμου, και συμμερίζομαι απόλυτα τους συναδέλφους που θεωρούν την εικόνα που παρουσιάζει το Σχολικό Γυμναστήριο αποκρουστική και ανάρμοστη για ένα δημόσιο σχολείο.

Το παραπάνω γυμναστήριο είναι σχολικός χώρος, αίθουσα όπου διδάσκεται το μάθημα της φυσικής αγωγής. Όμως, σε πλήρη διάσταση με το σχολικό χαρακτήρα του, κάθε παιδαγωγική αρχή αλλά ακόμα και με την ισχύουσα νομοθεσία στο δάπεδό του έχουν τοποθετηθεί, παρανόμως, σταθερές εμπορικές διαφημίσεις διάφορων επιχειρήσεων, εν μέσω των οποίων κάνουν μάθημα φυσικής αγωγής 400 περίπου μαθητές και μαθήτριες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί στους συλλόγους γονέων και διδασκόντων των σχολείων οι οποίοι έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα, το θέμα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε αλλά αντ’ αυτού τη φετινή σχολική χρονιά προστέθηκαν -άγνωστο από ποιόν και πως- στο χώρο άλλες πέντε σταθερές διαφημίσεις.

Στις σχετικές γραπτές ερωτήσεις μας προς τον κ Δήμαρχο στις 24 Απριλίου του 2022 και στις 25 Οκτωβρίου του 2022, όπως και σε προφορικές που έχουμε κάνει σε Δημοτικά Συμβούλια δεν πήραμε καμία απάντηση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21 Δεκεμβρίου 2022 ο κ Δήμαρχος μας προέτρεψε να αποταθούμε στη σχολική επιτροπή που έχει την ευθύνη για το Γυμναστήριο (επισυνάπτεται απόσπασμα από το σχετικό πρακτικό).

Εφ όσον, κατά τον κ Δήμαρχο, είστε ο αρμόδιος για το θέμα, ρωτάμε και παρακαλούμε να απαντήσετε γραπτώς άμεσα και συγκεκριμένα, σε κάθε ένα από τα παρακάτω ερωτήματα:

Εάν έχετε γνώση των παραπάνω και από πότε.

Ποιος ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση των σταθερών διαφημίσεων και εάν υπάρχει σχετική έγγραφη άδεια

Τι ενέργειες έχετε κάνει για την απομάκρυνσή τους και τον καταλογισμό στους υπεύθυνους του σχετικού κόστους αποκατάστασης του χώρου.

Πότε θα απομακρυνθούν και τι μέτρα θα λάβετε ώστε να μην έχουμε στο μέλλον παρόμοιες απαράδεκτες αυθαιρεσίες που αντιμετωπίζουν το Δημόσιο Σχολείο χώρο ως επιφάνεια για διαφημίσεις και χώρο εμπορικών δραστηριοτήτων.

Ποια άτομα, εκτός σχολικής κοινότητας και αρμοδίων του Δήμου, έχουν κλειδιά και πρόσβαση στο σχολικό γυμναστήριο

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,