Την επέμβαση της Δημοτικής Αρχής για την ύπαρξη εμπορικών διαφημίσεων σε σχολικούς χώρους ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Φ – Ν.Χ.

|||

|||

         Από την Δημοτική Ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Στο σοβαρό θέμα των μόνιμων εμπορικών διαφημίσεων που έχουν τοποθετηθεί σε σχολικό χώρο επανήλθε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας με ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Ζαχαριάδη, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός στα σχολεία του Δήμου μας.

 

         Το θέμα αφορά στο σχολικό κλειστό Γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος» του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο χρησιμοποιούν και αθλητικά σωματεία για αγωνιστικές και προπονητικές ανάγκες τους.

 

        Παρά τις διαμαρτυρίες των φορέων των εκπαιδευτικών, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Ένωσης Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έχει λάβει μέτρα για την απομάκρυνση των σταθερών διαφημίσεων, αλλά προστέθηκαν και νέες.

 

        Το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

1) ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ  κ. ΒΟΥΡΟ

2) ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΛΕΚΚΑ

3) ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ  2ης ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ ΒΕΝΤΗΡΗ

 

        Επανερχόμαστε με ερώτηση σχετικά με τις διαφημίσεις που βρίσκονται στο σχολικό κλειστό Γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος» του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου.

 

        Το παραπάνω γυμναστήριο παρότι είναι σχολικός χώρος και παρά την ισχύουσα νομοθεσία, στο δάπεδό του  έχουν τοποθετηθεί παρανόμως, και σε πλήρη διάσταση με το σχολικό χαρακτήρα αλλά και κάθε παιδαγωγική αρχή,  σταθερές εμπορικές  διαφημίσεις ενώ μέσω των οποίων κάνουν μάθημα φυσικής αγωγής 400 περίπου μαθητές και μαθήτριες.

 

        Στην σχετική ερώτησή μας στις 24 Απριλίου του 2022 δεν πήραμε καμία απάντηση . 

 

        Σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στους  συλλόγους γονέων και διδασκόντων των σχολείων, το θέμα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε αλλά  αν’ αυτού προστέθηκαν  στο χώρο άλλες πέντε σταθερές διαφημίσεις. 

 

        Ρωτάμε και παρακαλούμε να απαντήσετε άμεσα και συγκεκριμένα, σε κάθε ένα από τα παρακάτω ερωτήματα:

 

– Εάν έχετε γνώση των παραπάνω και από πότε.

– Ποιος ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση των σταθερών διαφημίσεων  και εάν υπάρχει σχετική έγγραφη άδεια

– Τι ενέργειες έχετε κάνει για την απομάκρυνσή τους και τον καταλογισμό στους υπεύθυνους

– Τότε θα απομακρυνθούν και τι μέτρα θα λάβετε ώστε να μην έχουμε στο μέλλον παρόμοιες απαράδεκτες αυθαιρεσίες που αντιμετωπίζουν το Δημόσιο Σχολείο  χώρο ως επιφάνεια  για διαφημίσεις  και χώρο εμπορικών  συναλλαγών 

– Ποια άτομα έχουν κλειδιά και πρόσβαση στο σχολικό γυμναστήριο

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ