Κ. Τσιαμπάς: Οδηγείτε το Δήμο στα βράχια (με τον Αναπτυξιακό)

Η επιλογή της διοίκησης Μυλωνάκη για Αναπτυξιακό Οργανισμό είναι επικίνδυνη για τα οικονομικά του Δήμου.

Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο Κ. Τσιαμπάς.

..

Η ανακοίνωση:

..

Με απόφαση της η δημοτική αρχή συνεπικουρούμενη από τη παράταξη του κου Οικονόμου ψήφισε την πρόταση του κ. Μυλωνάκη για τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού. 

Ένα τόσο σοβαρό θέμα που μπορεί να καταλήξει βραδυφλεγής βόμβα στα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, αντιμετωπίστηκε με ερασιτεχνικό τρόπο.

Η οικονομοτεχνική μελέτη (209 σελ.) δόθηκε στην αντιπολίτευση, που δεν το ψήφισε, για μελέτη, μόλις μιάμιση μέρα πριν τη συζήτηση.

– Ο κ. Μυλωνάκης   ισχυρίζεται ότι το γνωρίζαμε από τον Απρίλιο. Βεβαίως γνωρίζαμε την επικεφαλίδα ,αλλά όχι την μελέτη όπως και καμιά λεπτομέρεια π.χ μισθοί.

Δεν υπάρχουν έγγραφες γνωμοδοτήσεις από την νομική και οικονομική υπηρεσία του Δήμου, παράλειψη που υποκρύπτει σκοπιμότητα.

Απέφυγαν τη συζήτηση δια ζώσης  στο Δημοτικό συμβούλιο με αστείες και ψευδείς δικαιολογίες και την έκαναν   με τηλεδιάσκεψη, γιατί άραγε;

– Ισχυρίστηκε ο κος Μυλωνάκης για το «επείγον» ότι, η προθεσμία έληγε 30 Ιουνίου. Παιδαριώδης δικαιολογία καθώς είχε στη διάθεσή του 3 μήνες.

– Ο κος Μυλωνάκης δεν ενημέρωσε αλλά ούτε και διαβουλεύτηκε με την αντιπολίτευση, που δεν το ψήφισε.

– Δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιο γραφείο συνέταξε τη μελέτη και εάν γνώριζαν ο/οι μελετητές τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου.

Το παρελθόν του κ Μυλωνάκη (2006-2010) δεν εμπνέει εμπιστοσύνη καθότι ως πρωταγωνιστής τότε με  δύο Δημοτικούς του Συμβούλους και δύο μισθωτούς Συμβούλους, οργάνωσαν τις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΗΠΕΑΠ, ΚΟΙΠΕΔΑΠ , ΚΟΙΚΕΔΑΠ και ΑΜΝΕΤ και ζημίωσαν το Δήμο πάνω από 1 εκ. μέχρι τώρα.

– Στην εισήγησή του ο κος Μυλωνάκης επικαλέστηκε ως παράδειγμα τους Δήμους της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, δήμους με τους οποίους δεν μπορούμε να συγκριθούμε οικονομικά. Και μόνο αυτό, επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία συγκροτήθηκε η αναπτυξιακός οργανισμός .

– Ένδειξη προχειρότητας είναι επίσης και η διαδικασία που ακολουθήθηκε.

– Θυμίζω ότι, ο Π/Υ του Δήμου παρουσίασε το 2023, 2,1 εκ. έλλειμμα στα ανταποδοτικά, και κάθε χρόνο έχει την δυνατότητα να διαθέσει για τις ΜΗ ανελαστικές δαπάνες ( τεχνικό πρόγραμμα, λειτουργικές δαπάνες, κοινωνική πολιτική, πολιτισμό, εκπαίδευση κλπ,) λιγότερα από 2 εκ.€.

  • Απέναντι σε αυτή την οικονομική κατάσταση, ο κος Μυλωνάκης συγκροτεί αναπτυξιακό οργανισμό, που με βάση τη μελέτη του, τα έξοδά της μέχρι το 2029 θα ανέλθουν σε 7,35 εκ. (σελ.160) και ισχυρίζεται ότι θα τα καλύψει με έσοδα (σελ.161) από :

α. Ίδια Κεφάλαια, που δεν υπάρχουν (οι λόγοι αναφέρονται παραπάνω)

β. Με δανεισμό. Πέραν των ήδη εγκεκριμένων δανείων, ο Δήμος δεν θα έχει πιστοληπτική ικανότητα ούτε ως εγγυητής .

γ. Επιχορηγήσεις δημοσίου .Απαγορεύονται.

δ. Ο οργανισμός δεν χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Κοι Μυλωνάκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ΄΄ ‘Αλλάζουμε» με αυτά τα οικονομικά δεδομένα οδηγείτε το Δήμο στα βράχια. Ξανασκεφτείτε το

Βασική αρχή της παράταξης΄΄ Όραμα για την ΄΄Αγία Παρασκευή ΄΄είναι, κάθε προσπάθεια που ωφελεί το Δήμο  τη στηρίζουμε, ενώ αντίθετα ότι εκτιμούμε (με τεκμηριωμένους λόγους, όπως παραπάνω), ότι θα βλάψει το Δήμο και το μέλλον του το καταψηφίζουμε και προσπαθούμε να το αποτρέψουμε.

Όραμα για την Αγία Παρασκευή