Ετοιμάζουν «υποδοχή» στον Άδωνι Γεωργιάδη

Σε συγκέντρωση για την «αγωνιστική υποδοχή» του Άδωνι Γεωργιάδη στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» καλούν οι εργαζόμενοι την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 10.00 π.μ., ενώ προγραμματίζουν στάση εργασίας 9.00 π.μ. με 12.00 μ.μ. «Τι θα απογίνει άραγε το Ψυχιατρικό μετά τη “μεταρρύθμιση” για την ψυχική υγεία;», το ερώτημα του Συλλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου για την υγεία: Δημόσιο αγαθό ή πανάκριβο εμπόρευμαΣυγκεκριμένα αναφέρουν πως «ο Υπουργός –Ιδιωτικής- Υγείας προγραμματίζει επίσκεψη στο ψυχιατρικό του Νοσοκομείου μας για να εγκαινιάσει τα έργα- μπαλώματα που αναγκάστηκαν να υλοποιήσουν μετά από τις παρεμβάσεις του σωματείου». «Την ίδια στιγμή προωθείται το ν/σ του Υπουργείου, το οποίο παραδίδει την ψυχική υγεία και απεξάρτηση σε ιδιώτες και ΜΚΟ και βάζει λουκέτο στα ψυχιατρικά νοσοκομεία ΨΝΑ και ΨΝΘ», καταγγέλλουν.

Σημειώνουν ακόμα: «Αυτός και η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού ιδιωτικοποιούν τη Δημόσια Υγεία, βάζουν τους ασθενείς να πληρώνουν για τα χειρουργεία, τα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις, μπάζουν τους ιδιώτες στα νοσοκομεία, τώρα παραδίδουν τους ψυχικά πάσχοντες και εξαρτημένους βορρά στα κέρδη των ιδιωτών. Εγκαινιάζουν απαραίτητα έργα συντήρησης σε ένα κτήριο και ένα τμήμα που λειτουργεί με δύο νοσηλευτές βάρδιας με τα εισαγγελικά να κάνουν ουρά…  

Τι θα απογίνει άραγε το Ψυχιατρικό μετά τη “μεταρρύθμιση” για την ψυχική υγεία; 

Ετοιμάζουν «υποδοχή» στον Άδωνι Γεωργιάδη

Διοίκηση και παρατρεχάμενοι στήνουν φιέστα για να υποδεχτούν αυτούς που υπερηφανεύονται ακόμα για το κλείσιμο νοσοκομείων, όπως το Πατησίων και το 7ο ΙΚΑ, ενώ οι υγειονομικοί και ο λαός στενάζουν από την πολιτική τους στην Υγεία και Πρόνοια.  

Η έλλειψη προσωπικού σπάει κόκαλα. Δεκάδες ως εκατοντάδες τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες. Εντατικοποίηση της δουλειάς, βάρδιες και εφημερίες η μία πίσω από την άλλη. Η λίστα αναμονής για τα χειρουργεία αναγκάζουν ακόμα και καρκινοπαθείς να πληρώσουν για ένα απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο! Συμβασιούχοι και επικουρικοί απειλούνται με απόλυση, ενώ υπηρεσίες παραδίδονται σε εργολάβους και εταιρίες έναντι αδρής αποζημίωσης. 

Καλούμε τους συναδέλφους, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και το λαό της Νέας Ιωνίας να υποδεχτούμε τον Υπουργό και τα κυβερνητικά επιτελεία όπως τους αξίζει!  

Αγωνιζόμαστε για να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο μας σε επιχείρηση! 

  • Για να μην παραδίδονται οι ασθενείς ως πελατεία στον ιδιωτικό τομέα! 
  • Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! 
  • Για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος! 
  • Για αναβάθμιση της ΠΦΥ και του ΚΥ της περιοχής! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9-12 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ»