Ηρακλής Γκότσης: Έχασαν τρία έτοιμα έργα! (video)

Σφοδρή επίθεση κατά της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου εξαπέλυσε ο Ηρακλής Γκότσης για τα τρία χαμένα μεγάλα έργα σε συνέντευξη τύπου. Ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας με την «Ενότητα» έδωσε απαντήσεις για το υπόγειο πάρκιγνκ στο Ο.Τ. 150, τα αντιπλημμυρικά του Περισσού και την πεζογέφυρα Παναγούλη. Όλα είχαν χρηματοδοτηθεί και δημοπρατηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ το πρώτο είχε ξεκινήσει κι όλας, και η σημερινή διοίκηση τα απώλεσε.

Ο κ. Γκότσης τόνισε πως πλέον είναι πολύ πιο δύσκολη η πραγματοποίηση των έργων. Σίγουρα, όμως, το κόστος θα είναι μεγαλύτερο καθώς οι τιμές πλέον είναι διαφορετικές από όταν δημοπρατήθηκαν τα έργα. Καταλόγισε μεγάλες πολιτικές ευθύνες στην τωρινή δημοτική αρχή υποστήριζοντας, μάλιστα, πως η διοίκηση Θωμαΐδου ευθύνεται για τις μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ δεν απέκρυπτε τις εξελίξεις από την αντιπολίτευση. «Έκανε 12 μήνες να απαντήσει σε αίτημα εργολάβου», είπε χαρακτηριστικά.

Με ερώτηση της μάλιστα η ΕΚΦΡΑΣΗ ανέδειξε πως στο πρόγραμμα της Δημάρχου 2023-2028 δεν υπάρχει καμία αναφορά στα αντιπλημμυρικά του Περισσού, με τον Ηρ. Γκότση να εκτιμά πως ενδέχεται να υπάρχει οριστική εγκατάλειψη του έργου. Επίσης ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Δ. Τσεκούρας ρώτησε για τις ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την κακή κατάσταση του δημοτικού σταδίου Νέας Ιωνίας. Ο πρώην Δήμαρχος απάντησε πως είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση άνω του 1.000.000 ευρώ κατά τη λήξη της θητείας του για εργασίες στο γήπεδο. Τέσσερα χρόνια μετά η Δ. Θωμαΐδου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση διαγωνισμού ύψους 802.000 ευρώ για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και την εγκατάσταση φωτιστικών LED.

Στα πλαίσια, τέλος, της συνέντευξης τύπου ο κ. Γκότσης επανέλαβε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του στον υποψήφιο Δήμαρχο με την «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» Χρήστο Κανλή.

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί (02/10).