Γ. Μυλωνάκης: Η Αγία Παρασκευή γυρίζει σελίδα

«Πλήθος, παλμός και σιγουριά για την επερχόμενη νίκη στην κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη», σχολιάζει η παράταξη «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» μετά το πέρας της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης. Αναφέρει αναλυτικά:

Το βράδυ της Τρίτης 3 Οκτωβρίου, από την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, εστάλη το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι πόλη αποφάσισε να αλλάξει σελίδα και να γυρίσει την πλάτη στο παλιό. Και το μήνυμα το έδωσαν, με βροντερό τρόπο, οι εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική ομιλία του επικεφαλής του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» και υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη.

Μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, ο Γ. Μυλωνάκης, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τον κόσμο, ο οποίος του επεφύλαξε μια τόσο ζεστή υποδοχή, μίλησε για τη μεγάλη σημασία που έχει η συγκεκριμένη βραδιά, η οποία «αποτελεί την κορύφωση της προσπάθειας μιας ομάδας ανθρώπων που μέσα σε μόλις 5 μόλις χρόνια κατάφεραν να γίνουν ρεύμα αλλαγής και ανανέωσης για την πόλη μας».

Επίσης, τόνισε ότι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία. «Μία μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η γνώση, η εργατικότητα, η επιμονή, η συνεργασία, η εντιμότητα και η εμπειρία μπορούν να πάρουν τα ηνία, να αλλάξουν τις ζωές όλων μας προς το καλύτερο», όπως είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

«Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλώς για το ποια δημοτική αρχή θέλουμε για την πόλη μας. Δηλώνουμε σε ποια πόλη θέλουμε να ζήσουμε την επόμενη κρίσιμη πενταετία. Μια πενταετία όπου το βάρος θα πέσει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μια πενταετία όπου θα ζήσουμε αλλαγές που δεν έχουμε την πολυτέλεια να μας βρουν απροετοίμαστους».

Αναφερόμενος στις διοικήσεις του χθες, ο Γ. Μυλωνάκης επισήμανε ότι η Αγία Παρασκευή έχει αφεθεί στο έλεος της τύχης εδώ και πολλά χρόνια, δηλώνοντας ταυτόχρονα όμως την ετοιμότητα της ομάδας των «Αλλάζουμε» να αναλάβουν τον Δήμο, με πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

«Προτάσεις που προήλθαν σε μεγάλο βαθμό από εσάς. Έχουν τη δική σας υπογραφή. Μεταφέρουν τα δικά σας προβλήματα. Τη δική σας αγωνία», όπως επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος, εξηγώντας:

«Από πλευράς μας κάναμε το αυτονόητο. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βγήκαμε έξω, στις γειτονιές της πόλης. Συζητήσαμε, ακούσαμε τα προβλήματα και τις ανάγκες. Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες σας, καταγράψαμε τα προβλήματα και αναλύσαμε τις προτάσεις σας. Σχεδόν κάθε γραμμή από το πρόγραμμά μας έχει γραφτεί από εσάς: από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Σχεδιάστηκε από δημότες για δημότες. Γι’ αυτό και το πρόγραμμά μας δεν περιλαμβάνει αόριστες υποσχέσεις. Περιλαμβάνει αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις. Δεσμεύσεις για το παρόν και το μέλλον της Αγίας Παρασκευής. Το πρόγραμμά μας είναι συγκροτημένο, πλήρως επεξεργασμένο και κυρίως υλοποιήσιμο!»

Στη συνέχεια ο Γ. Μυλωνάκης παρουσίασε τις 8 ξεκάθαρες θεματικές περιοχές του προγράμματος, που αγγίζουν όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη και τους κατοίκους της, αλλά και τις 23 απολύτως συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που θα εφαρμόσει ως αυριανή δημοτική αρχή.

Μία εφαρμογή που δεν θα καθυστερήσει ούτε μία μέρα. «Εφόσον την Κυριακή 8 Οκτωβρίου οι Δημότες της Αγίας Παρασκευής μας δώσουν την εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο, θα ξεκινήσουμε την προεργασία από την επόμενη κιόλας ημέρα. Για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και παραγωγικοί από την 1/1/2024. Δίχως να ζητάμε περιόδους χάριτος ή υπομονή. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Ούτε ημέρα» δεσμεύτηκε προς τους πολίτες, οι οποίοι απάντησαν με το θερμό τους χειροκρότημα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» αιτιολόγησε το πώς θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του.

«Εμείς μπορούμε, γιατί ξέρουμε πώς θα εξασφαλίσουμε χρήματα για τα έργα που προτείνουμε. Τα κονδύλια δεν πέφτουν από τον ουρανό. Χρειάζεται να τα αναζητήσεις στα κατάλληλα προγράμματα. Χρειάζεται να διαμορφώσεις επιλέξιμες προτάσεις. Χρειάζεται να παρουσιάσεις αξιόπιστες και ώριμες μελέτες. Αυτή τη δουλειά κάνω τα τελευταία 10 χρόνια, ως επαγγελματίας, για λογαριασμό επιχειρήσεων, άλλων δήμων και οργανισμών. Ξέρω καλά τι δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Ξέρω ακόμα καλύτερα πώς πρέπει να κινηθούμε τώρα. Για να κάνουμε τη διαφορά με το χθες», τόνισε με έμφαση.

Ολοκλήρωσε δεν την ομιλία του, με επίκληση στον ρεαλισμό, σημειώνοντας:

«Με γνωρίζετε καλά. Δεν πιστεύω σε μεσσίες και σε χαρισματικές ηγεσίες. Πιστεύω στη γνώση, στο σχέδιο και στη σκληρή δουλειά. Πιστεύω σε ισχυρές και αφοσιωμένες ομάδες. Πιστεύω στην αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες και τη διαρκή ανατροφοδότηση. Αυτά ακριβώς έχουμε εμείς να προσφέρουμε στην πόλη.

Ο αγώνας δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Ας μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη. Γιατί με τη δική σας δύναμη μπορούμε να κάνουμε το αύριο καλύτερο. Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ζητώ την ψήφο σας. Για να τελειώσουμε οριστικά με το χθες και να προχωρήσουμε δυναμικά στο αύριο. Για να δώσουμε ξανά αξία στην πόλη μας. Γιατί η επόμενη ημέρα μας αξίζει να είναι καλύτερη».