Η χορωδία του στρατού των ΗΠΑ στη Μεταμόρφωση

Αδιανόητη κίνηση από τη δημοτική αρχή της Μεταμόρφωσης εν μέσω του αιματηρού πολέμου στη Γάζα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30.000 Παλαιστίνιους. Το θέμα ανέδειξαν με ανακοινώσεις και σχόλια ο Βασίλης Καραβάκος, επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση» καθώς και το ΚΚΕ.

«Είτε οι άνθρωποι δεν έχουν αίσθηση τι κάνουν, είτε είναι κυνικοί…

Συναυλία της χορωδίας του αμερικάνικου στρατού (!!!) διοργανώνει ο Δήμος Μεταμόρφωσης! Οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας“, θα λένε ως παράφραση του Τσολάκογλου.

Εννοείται ότι τέτοιο πράγμα δεν πρέπει να περάσει. Διαφορετικά η Μεταμόρφωση θα γνωρίσει στιγμές δόξας στις 30 Μαρτίου», δήλωσε ο Βασίλης Καραβάκος.

Ακολουθεί και η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ:

«Τα γεράκια του πολέμου είναι ανεπιθύμητα στην περιοχή μας!

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης που αποφάσισε να διοργανώσει συναυλία με τη Χορωδία της Ανώτατης Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στις 30 Μάρτη.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται βήμα στον πιο δολοφονικό στρατό του πλανήτη να «ξεπλυθεί» μέσω του πολιτισμού. Επιχειρείται να αναδειχτεί η δήθεν καλλιτεχνική προσφορά του για να κρυφτούν τα δεκάδες εγκλήματά του σε όλο τον κόσμο. Από τη Χιροσίμα, το Βιετνάμ και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής μέχρι το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία, την Υεμένη κ.ο.κ.

Μάλιστα το «ξέπλυμα» αυτό επιχειρείται την ώρα που οι ΗΠΑ στηρίζουν με κάθε τρόπο τη γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα, με τους πάνω από 30.000 νεκρούς Παλαιστίνιους στην πλειοψηφία τους γυναίκες και μικρά παιδιά. Την ώρα που απογειώνεται η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στο πλάι των ΗΠΑ, με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός πως η συναυλία προγραμματίζεται για τις 30 Μάρτη, ανήμερα δηλαδή της επετείου της εκτέλεσης του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, εκτέλεση στην οποία οι ΗΠΑ είχαν σημαντική εμπλοκή. Αλλά και γιατί εκείνες τις μέρες συμπληρώνονται 25 χρόνια από την στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην πρώην Γιουγκοσλαβία ενάντια στην οποία ξεσηκώθηκε μαζικά ο ελληνικός λαός.

Καλούμε το λαό της Μεταμόρφωσης και όλων των γύρω περιοχών να διαδηλώσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην παρουσία των γερακιών του πολέμου στην περιοχή μας. Καλούμε κάθε μαζικό λαϊκό φορέα να αντιδράσει σε αυτή την απαράδεκτη επιδίωξη. Να κάνουμε ξεκάθαρο πως είναι ανεπιθύμητοι!

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης να ακυρώσει αυτή την κατάπτυστη εκδήλωση».