Για τα δημοτικά τέλη μιλάει ο Γρ. Λέων

Τις εξελίξεις για τα δημοτικά τέλη σχολιάζει ο Γρηγόρης Λέων μετά την ακύρωση της τελευταίας απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς τα οικονομικά στοιχεία δεν ήταν ισοσκελισμένα.

Σημειώνεται ότι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής, που ήταν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Λέων, πρωτοστάτησαν στην απόφαση μείωσης κατά 15% των ανταποδοτικών τελών. Μια απόφαση την οποία ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης χαρακτήρισε ως «ναρκοθέτηση» αφού οι υπηρεσίες θα έχαναν ξαφνικά ένα τεράστιο ποσό από τα έσοδα τους.

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Λέων, επικεφαλής της «Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί», αναφέρει:

«Ποιον -νομίζουν ότι-κοροϊδεύουν; Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα συμβαίνουν στο δήμο μας.

Εχθές η ενωμένη διοίκηση που αναλαμβάνει το δήμο από 1-1-2024 αποφάσισε την εκ νέου αύξηση των δημοτικών τελών κατά 15%.

Πώς το κατάφεραν; Προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζήτησαν και πέτυχαν την ακύρωση της απόφασης που το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει για μείωση των τελών από 1-1-2024.
Γιατί το έκαναν; Γιατί είναι εύκολο να λες προεκλογικά παραμύθια, αλλά όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα δεν μπορείς να κρυφτείς.
Τι ισχυρίζονται; Ότι θα επαναφέρουν μια κάποια αόριστη μείωση τον Οκτώβριο του 2024. Δηλαδή σήμερα ο δήμος θα έμπαινε μέσα κατά 600.000 κατά δήλωσή τους, ενώ σε ένα χρόνο ο ίδιος δήμος δε θα μπαίνει μέσα αν περάσει η μείωση. Πάνε να καλύψουν το ψέμα με νέο ψέμα δηλαδή. Την ίδια στιγμή «ξεχνάνε» ότι έχουν υποσχεθεί επιδόματα για κάθε νέα γέννηση, δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες, camps, προσλήψεις κτλ.

Όμως ήταν η παράταξη του νέου δημάρχου που έκανε προσφυγή; Όχι. Ο κ. Ψυχάλης κρύφτηκε για μια ακόμα φορά πίσω από τους «σωματοφύλακές» του, αυτούς που έχουν ήδη πριν τις εκλογές τη «βρώμικη» δουλειά: να επιτίθενται, να λασπολογούν και ενίοτε να καταθέτουν και προσφυγές κατά παραγγελία, ώστε ο κ. Ψυχάλης να περνάει αβρόχοις ποσί.

Εμείς τι θα κάνουμε; Ότι κάναμε και πριν τις εκλογές και ας είχε πολιτικό και προσωπικό κόστος. Θα λέμε την αλήθεια. Και δε θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί ούτε ένα προεκλογικό ψέμα, ούτε μία υπόσχεση που δόθηκε χωρίς να έχει κανένα αντίκρισμα.
Θα είμαστε εδώ ΜΑΖΙ».