Απομάκρυνε τρεις αντιδημάρχους ο Τάσος Μαυρίδης

Το “αντάρτικο” στα δημοτικά τέλη του 2024 οδήγησε στην απομάκρυνση τρεις αντιδημάρχους (Καρύμπας, Κοκορόσκος και Πανταζής), με απόφαση του Τάσου Μαυρίδη.

..

Η διαφοροποίηση από την πρόταση του Τάσου Μαυρίδη για τα δημοτικά τέλη της επόμενης χρονιάς (διοίκηση Μάριου Ψυχάλη) δεν πέρασε απαρατήρητη. Η ψήφος τους υπέρ της μείωσης των τελών, την οποία θα επωμισθεί η διοίκηση Ψυχάλη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

..

Με απόφασή του ο απερχόμενος Δήμαρχος “ξηλώνει” τους τρεις αντάρτες, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι με το Γρηγόρη Λέων, επειδή, όπως αναφέρει η απόφαση:

..

α. Η διοικητική συμπεριφορά τους καθίσταται αντίθετη με τις αρχές και τις θέσεις της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το κλίμα συνεργασίας και να προκαλούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
β. διαπιστώνεται σοβαρότατο θέμα παντελούς έλλειψης διάθεσης συνεργασίας με το Δήμαρχο, που αναιρεί την εμπιστοσύνη και την αρχής της επικουρικότητας στα καθήκοντα του Δημάρχου από πλευράς Αντιδημάρχων.
γ. Διαπιστώνεται η έμπρακτη διαφοροποίηση των Αντιδημάρχων από τις επιλογές της διοίκησης του Δημάρχου σε ζητήματα καθοριστικής σημασίας για τα συμφέροντα και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.