Φουντώνει η οργή για το θάνατο της ηλικιωμένης

Που κάηκε ζωντανή στο σπίτι της στην Νέα Ιωνία και στην προσπάθεια της να ζεσταθεί – Μαζικές διαστάσεις παίρνει το κάλεσμα φορέων και Συλλόγων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα τη λήψη μέτρων ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ανάγκη προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Μεγαλώνει η οργή του κόσμου μετά το τραγικό δυστύχημα στην Νέα Ιωνία, όπου ηλικιωμένη γυναίκα προσπάθησε να προφυλαχτεί από το πολικό ψύχος και χρησιμοποίησε ακατάλληλο θερμαντικό μέσο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να καεί η ίδια ζωντανή.

Φορείς και Σύλλογοι της περιοχής διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 6.00′ μ.μ. έξω από το σπίτι της άμοιρης γυναίκας και κατάληξη το Δημαρχείο της πόλης. Αίτημα τους η λήψη μέτρων ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. “Είναι αδιανόητο στο 2023 να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ανήμποροι στο έλεος της κακοκαιρίας και να μην έχουν για να επιβιώσουν ούτε τα απαραίτητα”, τονίζεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης.

Στο κάλεσμα που ξεκίνησε από πρωτοβουλία του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” (δείτε ΕΔΩ) έχουν ήδη ανταποκριθεί ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Ιωνίας, η Δημοτική Παράταξη “Εκτός Σχεδίου”, ενώ το δικό τους κάλεσμα απευθύνουν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ κι Επικουρικής Ασφάλισης Ν.Ιωνίας και Πέριξ, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, o Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Νέας Ιωνίας, η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας, οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και η ΛΑ.Ε. – Α.Α.