Εργαζόμενοι Δήμου ΝΦ-ΝΧ για Παλαιστίνη: Να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά»

Την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης εκφράζει με ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ζητώντας να αποσυρθεί από την περιοχή η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» που συνοδεύει τον Στόλο του ΝΑΤΟ. Χτες, Πέμπτη, το σωματείο κρέμασε και σχετικό πανό στο Δημαρχείο της πόλης. Σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 18.00 σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ, με σημείο συγκέντρωσης το πάρκο Ελευθερίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αναφέρει αναλυτικά:

Εκφράζουμε την σταθερή και αταλάντευτη Αλληλεγγύη μας με τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, τρολ του ίντερνετ, μηχανισμοί πρεσβειών κ.α. έχουν προχωρήσει σε έναν τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας και αντιστροφής της πραγματικότητας, για να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα. Επιδιώκουν να ταυτίσουν την αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό με «τρομοκρατία», μιλάνε μέχρι και για ποινικοποίηση της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους -για χρόνια-, τους Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες, ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στην φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει και δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων έχει λόγο και αιτία, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο η τρομοκρατία του Ισραήλ, απέναντι σε ολόκληρους λαούς βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος, καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία».

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά αλληλεγγύη των λαών της γης με το βασανισμένο και υπό κατοχή λαό της Παλαιστίνης. Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ηπείρους.

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και την λευτεριά τους!

Αγωνιζόμαστε

  • Για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι, με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής,
  • Για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, βάσει των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ και άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

Στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.