Στην αντιφασιστική συγκέντρωση καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ. Ηρακλείου

«Στο γενέθλιο τόπο της Ηλέκτρας Αποστόλου οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση!», το σύνθημα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με το οποίο καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση την 1η Νοεμβρίου στις 16.00, στη Λεωφόρο Ηρακλείου 420, ενάντια στο πανευρωπαϊκό φασιστικό κάλεσμα.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν ακόμα δεκάδες οργανώσεις και συλλογικότητες, ενώ αναμένονται και άλλες αποφάσεις σωματείων και φοιτητικών συλλόγων. Παράλληλα στις 28 Οκτωβρίου διοργανώνεται μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι της πλατείας ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

Δεν δίνει άδεια για αντιφασιστική σύσκεψη ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής αναφέρει αναλυτικά:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά την Τετάρτη 1/11 στις 16:00 στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420, καθώς και στις προπαρασκευαστικές της ενέργειες, όπως είναι η συνάντηση στο Πολύκεντρο την Τετάρτη 11/10 και η συναυλία στο θεατράκι της πλατείας στις 28/10.

Φέτος, σε μια φάση όπου επιχειρείται η επανεμφάνιση των νεοναζί στην Ελλάδα με την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή, τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από τους Κροάτες φασίστες, την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για δήμαρχος Αθηνών, είναι πιο σημαντικό από ποτέ εργαζόμενοι, αντιφασιστικές οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και κάτοικοι, να δώσουμε το παρών και να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια εμφάνισης των νεοναζί στον δημόσιο χώρο.

Παρά την καταδίκη των πρωτεργατών της Χρυσής Αυγής, είναι φανερό ότι το φαινόμενο του φασισμού δεν εξαλείφεται εύκολα. Και πώς θα μπορούσε, όταν τα αίτια που το γεννούν είναι παρόντα: η εξαθλίωση των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας, οι ωμοί εκβιασμοί του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου όταν η αριστερά προσπαθεί να εφαρμόσει εναλλακτικές λύσεις, το χάιδεμα των συστημικών ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων στους φασίστες και η ανιστόρητη προσπάθεια να εξομοιωθούν και να καταδικασθούν εξίσου οι φασίστες και οι αντιφασίστες.

Η φασιστική ΧΑ είχε τη πλήρη στήριξη του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, αλλά και την ανοχή όλων των κυβερνήσεων που της επέτρεψαν να δρα ασύδοτη μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τους έχει ανάγκη το σύστημα, γι’ αυτό τους θρέφει, ώστε να επιβάλει με τη βία όσα δε μπορεί με νόμους. Για να χτυπούν όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται. Για να διαιωνίζεται η εκμετάλλευση, η φτώχεια για το λαό και τα αυξανόμενα κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες.

Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έστειλαν στη φυλακή το μόρφωμα της Χ.Α, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του. Χρειάζεται καθημερινή πάλη με το σύστημα που τον γεννά, με τις πολιτικές που τον ευνοούν και διαρκή αντιπαράθεση μαζί του στο δρόμο και όπου αλλού διεκδικεί τη νομιμοποίηση και την παρουσία του. Για τους λόγους αυτούς η 1η Νοέμβρη είναι μια μέρα μάχης όπου πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά.

Στο γενέθλιο τόπο της Ηλέκτρας Αποστόλου οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση!

  • Ούτε στο Ηράκλειο, ούτε πουθενά!
  • Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!