Έρχεται το Matzourana Festival στο City Garden (video)

Matzourana Festival στο Γαλάτσι, 13 Ιουλίου και ώρα 21.00

Το City Garden μεταμορφώνεται σε μια μοναδική αρένα ορθίων και σας περιμένει για να ζήσουμε μια δυνατή συναυλία!

Τέσσερα σχήματα φέρνουν στο City Garden διαχρονικά τραγούδια, που μας ταξιδεύουν με τις ιστορίες τους σε εποχές και βαθιά συναισθήματα έτσι ώστε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον να φαίνονται ως ένα.

Το Matzourana Festival είναι η πιο δυνατή απόδειξη πως τα τραγούδια που έχουν βαθιές ρίζες στην παράδοση, μπορούν ν’ ακούγονται σήμερα γεμάτα ζωντάνια και φρεσκάδα. Πως μπορούν να μας δονούν, να μας χορεύουν, και να μας οδηγούν στην μέθεξη.

Thrax Punks

Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή), Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, φωνή) και Πάνος Γκίνης( ηλεκτρική κιθάρα).

Το πάντρεμα της γκάιντας, του νταουλιού και της ηλεκτρικής κιθάρας, μαζί με την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, μεταμορφώνουν κάθε εμφάνισή τους σε μία ζωντανή εμπειρία γεμάτη ένταση και πάθος, που αυτόματα καταλήγει σε ένα “κλείσιμο” ραντεβού για την επόμενη!

Συστατικά του ήχου τους, μουσικές και κουλτούρες όλου του κόσμου, ένα ιδιαίτερο σύμπαν με οδηγό τις προσωπικές επιρροές και τις καταβολές τους.

Οι ίδιοι, δηλώνουν φίλοι της punk αλλά και λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής. Το μεταξύ τους δέσιμο, όσο περνάει ο καιρός, τους κάνει ακόμα πιο δυνατούς.

Νίκος & Αντώνης Ξυλούρης

Με μοναδική ενέργεια επί σκηνής, θα μας πλημμυρίσουν με μουσικές γεμάτες ένταση, ρυθμό και αυθεντική συγκίνηση.

 Ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης με μια μεγάλη οικογενειακή ιστορία στις καλλιτεχνικές αποσκευές τους, πορεύονται στην ελληνική μουσική σκηνή με σεβασμό στο παρελθόν αλλά και με  μουσικές ανησυχίες για το μέλλον. Η  μουσική διαδρομή τους περιλαμβάνει πολλές στάσεις στην  Κρήτη αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης έρχονται αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα για να  συμμετάσχουν σε μια διονυσιακή γιορτή των αισθήσεων και ν’ αποδείξουν  με την μαγνητική τους δύναμη ότι το χθες με ανάλογους όρους και τρόπους  μπορεί να μας εμπνεύσει και να γίνει δεξαμενή απρόσμενων εμπειριών.

Kadinelia  (Full Band)

Ακολουθούν τον δρόµο της παράδοσης αλλά µε τον δικό τους προσωπικό βηματισμό. Τα Kadinelia δηλαδή η Εύη Σεϊτανίδου και ο Θανάσης Ζήκας μαζί με την μπάντα τους πλέκουν παραδόσεις και ομορφιές, ανασκευάζουν, αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν με  ορχηστρική τόλμη ένα κόσμο ενότητας, αγάπης και χαράς.

Η μουσική τους ενσωματώνει στοιχεία από ηπειρώτικα, blues, funk, gypsy ακούσματα παντρεύοντας την ελληνική παραδοσιακή με τη διεθνή μουσική.

Η αφοσίωση στις επιλογές τους και η άψογη παρουσία τους πάνω  στη σκηνή  τους έχουν χαρίσει αναγνώριση στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.    

People of the Wind

Οι People of the Wind  αποτελούνται από τον Νεοζηλανδό πολυοργανίστα  James Wylie, τον  Γαλλοπολωνό με ιταλικό ταμπεραμέντο σαξοφωνίστα Fausto Sierakowski και τον πολυσχιδή μουσικό και ακούραστο παίκτη κρουστών οργάνων Αλέξανδρο Ριζόπουλο.

Ένα εκρηκτικό τρίο εμπνευσμένο από τις εκστατικές παραδόσεις των ζουρνάδων:  με ένα δυτικό όργανο το σαξόφωνο και το νταούλι δημιουργούν ένα εντελώς «καινούριο» ήχο που εμπλουτίζει και να ανανεώνει αυτή την τόσο ιδιαίτερη μουσική παράδοση.

Ερμηνεύουν με τη ζυγιά σαξόφωνα-νταούλι, παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια αλλά και δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις. Ένας νέος δυνατός ήχος με τον ρυθμό και τον χορό ως πυρήνα.

Οι People of the Wind (“Άνθρωποι Του Αέρα”) έχουν ταξιδέψει τη μουσική τους πρόταση στην Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία) ενώ είναι πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους στο μουσικό χωριό του Αγίου Λαυρεντίου, για γλέντι μέχρι  τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι τροβαδούροι και οι τραγουδιστές όλων των εποχών πίνουν αφέψημα μαντζουράνας με μέλι, για να διατηρούν τη φωνή τους. Χάρη στο αιθέριο έλαιό της,  η μαντζουράνα χαρίζει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα και γι’ αυτό σήμερα αποτελεί  σημαντικό συστατικό της αρωματοποιίας αλλά και της φαρμακευτικής.

MATZOURANA FESTIVAL

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 21.00

CITY GARDEN FESTIVAL by Christmas Theater: ΟλυμπιακάΑκίνηταΓαλατσίου, Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι, τηλ. 211 7701700

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΟΡΘΙΩΝ: 15 ΕΥΡΩ

ΟΡΘΙΩΝ: ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ: 13 ΕΥΡΩ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια πληροφορίες: 211 7701700

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 211 7701700, www.viva.gr, www.ct.gr