Επαναλειτουργία του σχολικού λεωφορείου στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πραγματοποιήθηκε η επαναλειτουργία του σχολικού λεωφορείου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. “Πρόκειται για ακόμα μια δέσμευση της νέας Δημοτικής Αρχής που γίνεται πράξη”, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το λεωφορείο είναι εξοπλισμένο με τα κατάλληλα καθίσματα ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια και βρέφη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Μια ακόμα δέσμευση της δημοτικής Αρχής έγινε πράξη, καθώς από το πρωί της Τετάρτης, 10 Απριλίου 2024, επανεκκίνησαν τα δρομολόγια του σχολικού λεωφορείου για την εξυπηρέτηση των παιδιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ενώ στο εξής θα έχει τη δυνατότητα και για τη μεταφορά βρεφών.

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν τεθεί σε λειτουργία οι απαιτούμενες εργασίες αδειοδότησης και μετατροπής του οχήματος και πλέον είναι  πλήρως διασκευασμένο και σε συμμόρφωση με τους κανόνες ασφαλείας, διαθέτοντας παράλληλα τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας και του Κ.Ο.Κ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτης Μπόλλας και η διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, Σταυρούλα Βαρδάκου, υποδέχθηκαν με χαρά και συγκίνηση στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό το όχημα και, βεβαίως, τα πρώτα βρεφάκια που πραγματοποίησαν το δρομολόγιο!

Ήδη μετά την επανεκκίνηση των δρομολογίων και έως τη λήξη του σχολικού έτους, θα εξυπηρετηθούν συνολικά 28 παιδιά άνω των 2,5 ετών και 5 βρέφη, ενώ με την έναρξη της νέας χρονιάς, θα επαναληφθεί η διαδικασία αιτήσεων, ώστε να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός.

Σημειώνεται ότι το όχημα είναι χωρητικότητας συνολικά 30 θέσεων, ενώ για αποκλειστική μεταφορά βρεφών, μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 18 θέσεις.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Η εξυπηρέτηση των αναγκών των οικογενειών της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική μας Αρχή. Όπως είχαμε δεσμευθεί, αναλάβαμε την μετατροπή του σχολικού μας λεωφορείου, ώστε να καλύψουμε μία σημαντική ανάγκη των γονιών με βρέφη, για τη μεταφορά των παιδιών τους από και προς τη σχολική μονάδα τους. Ευχαριστώ θερμά το υπηρεσιακό και το πολιτικό προσωπικό του Δήμου και, βεβαίως, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτη Μπόλλα και τη διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, Σταυρούλα Βαρδάκου, που εργάστηκαν σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα , για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Θυμίζουμε ότι ήδη από τις πρώτες μέρες της διοίκησής μας, έχουμε λάβει μια σειρά από αποφάσεις για την στήριξη των Παιδικών Σταθμών, όπως είναι επίσης το έργο πυρασφάλειας που βρίσκεται σε εξέλιξη και, φυσικά, η μείωση των τροφείων στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα κατά 10% από την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο. Συνεχίζουμε με πρόγραμμα και όραμα για να προσφέρουμε στους δημότες μας υψηλού επιπέδου και ασφαλείς υπηρεσίες».