Ένωση Γονέων Βριλησσίων: Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε άλλα 5 χρόνια να πάνε χαμένα

H Ένωση Γονέων Βριλησσίων πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη συνάντηση της με τον νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας, Χρ. Γούναρη. Τα προβλήματα των σχολείων είναι πάρα πολλά και “σαν Ένωση Γονέων δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε άλλα 5 χρόνια να πάνε χαμένα”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων Βριλησσίων έχει ως εξής:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου του 2024 η πρώτη επίσημη συνάντηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλήσσιων με τον νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γούναρη Χρήστο.

Θυμίζουμε ότι η Ένωση Γονέων έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τόσο συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Βριλησσίων, όσο και ανεπίσημες αλλά ουσιαστικές συναντήσεις κατά την Προεκλογική Περίοδο των Δημοτικών Εκλογών στις οποίες σαν Ένωση έχουμε μεταφέρει όλα τα προβλήματα που εδώ και χρόνια λιμνάζουν στα σχολεία του Δήμου μας, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουμε δεσμεύσεις για την επίλυσή τους.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά μετά τις εκλογές, έχοντας αφήσει έναν εύλογο χρόνο προσαρμογής της νέα Δημοτικής Αρχής, λαμβάνουμε μηνύματα τα οποία μας φανερώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για όλα τα θέματα της Παιδείας του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Για το μείζον ζήτημα του υπερπληθυσμού  μαθητών των σχολικών μονάδων, ειδικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην οποία έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις.

·         Καμία πρόθεση πλέον για το 3ο Λύκειο Βριλησσίων το οποίο θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα 2 μοναδικά λύκεια του δήμου μας.

·         Καμία σκέψη για την απομάκρυνση των προκατ αιθουσών. Για άλλη μια χρονιά (τουλάχιστο) μαθητές θα κάνουν μάθημα σε αυτές.

·         Κανένας συγκεκριμένος προγραμματισμός για σωστή κατανομή του μαθητικού πληθυσμού των Γυμνασίων του Δήμου μας, πλην προφορικών παραινέσεων για να λυθεί το ζήτημα.

Στο θέμα του Προσεισμικού ελέγχου που όλη η γονεϊκή κοινότητα των Βριλησσίων περιμένει χρόνια τώρα, έχοντας την δέσμευση του Δημάρχου ότι θα δοθεί στην πρώτη μας συνάντηση μαζί του τον Ιανουάριο του 2024, δεν έχουμε ούτε καν ένα γραπτό «ουδέν εύρημα»…

Με αργούς ρυθμούς εξελίσσονται όλα τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης καθώς και τα πολυπόθητα ασανσέρ τα οποία δεν έχουμε δει ακόμα να λειτουργούν.

Δε δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας  των σχολείων.

Ακόμη, δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο αν και κατά πόσο θα αιτηθούν/προσλάβουν νέους Φύλακες σχολικών μονάδων.

Δυστυχώς, η νέα χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο μας βρίσκει άλλη μια φορά να ζητάμε το αυτονόητο. Σωστά σχολεία και εκπαίδευση στα παιδιά μας.

Σε έναν Δήμο που έχει υπερδιπλασιάσει τους κατοίκους του, δικαιολογίες δεν υπάρχουν άλλες. Πρέπει άμεσα να αυξηθούν οι δαπάνες του Δήμου για την Παιδεία.

Σαν Ένωση Γονέων δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε άλλα 5 χρόνια να πάνε χαμένα. Με το παρόν Δελτίο Τύπου καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε εγρήγορση.