Π. Αντωνίου για τραπεζοκαθίσματα: «Αλλάζουμε» τα φώτα στον δημόσιο χώρο

Γράφει ο Παναγιώτης Αντωνίου, δημοτικός σύμβουλος με το «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή»

Πέρυσι λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές ο Ζορμπάς προσπάθησε να παραχωρήσει 24 τ.μ της μικρής πλατείας γειτονιάς Αγίας Τριάδος και Ψαρών σε παρακείμενο κατάστημα για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Τότε η παράταξη ‘’Αλλάζουμε’’ του Μυλωνάκη καταψήφιζε.

Όμως, αν δε σας αρέσουν οι απόψεις του, έχει κι άλλες! Φέτος πρότεινε κι υπερψήφισε ως Δήμαρχος πια, την παραχώρηση τριπλάσιου χώρου και μάλιστα πάνω στο πράσινο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ντύθηκε Ζορμπάς, μίλησε για εγκληματικότητα που τελικά μόνο αυτός βλέπει στη γειτονική πλατεία μας, Αντιδήμαρχοι του ονόμασαν λαικισμό την παρέμβαση φορέων και συλλογικοτήτων αλλά και τη φωνή της αντιπολίτευσης, ταύτισαν την ζωντάνια του χώρου με την εμπορευματοποίησή του κι ο ίδιος ο Δήμαρχος υποσχέθηκε(ή απείλησε, γιατί απειλή είναι για το δημόσιο ελεύθερο χώρο) με ίδια αντιμετώπιση και σε άλλες πλατείες της Αγίας Παρασκευής.

Δεν πρόκειται για λάθος ή παρεξήγηση. Η λογική του κέρδους εισβάλει επιθετικά στα κριτήρια αξιοποίησής των δημόσιων χώρων, διάφορες δημοτικές παροχές κινδυνεύουν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες(βλ καθαριότητα), οι παιδικές χαρές υιοθετούνται από επιχειρηματίες για να συντηρηθούν εξαιτίας της έλλειψης δημοτικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες, αναζητούμε χορηγούς για απινιδωτές στα δημόσια σχολεία της πόλης ενώ ποιος ξέρει τι θα δρομολογηθεί για το κτήμα Σιστοβάρη αν δεν επαγρυπνούμε διαρκώς!

Οι κάτοικοι δεν κάθονται να τους κοιτούν. Με μπροστάρη το Σύλλογο Κοντοπεύκου και τις άλλες συλλογικότητες της γειτονιάς, φαίνεται πως η τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων ήδη καθυστερεί και μπορεί να μπλοκαριστεί εντελώς κι ο χώρος να μείνει δημόσιος κι ελεύθερος! Οι πρώτες τρεις συγκεντρώσεις και δράσεις αυτό δείχνουν.

Μετά την προσφυγή του τοπικού Συλλόγου Κατοίκων στην αποκεντρωμένη διοίκησηκι εν αναμονή της απόφασής της για το ζήτημα ,θα ακολουθήσει ενωτική πρόταση τμήματος της αντιπολίτευσης για ψήφιση κατάργησης της απαράδεκτης απόφασης σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Όμως όλα θα κριθούν από τη μαζική συμμετοχή και τη δύναμη των κατοίκων. Και σε αυτό ο Μυλωνάκης είναι απελπιστικά μόνος του. Έχει δίπλα του μόνο τον επιχειρηματία και το περιπολικό που μας επισκέπτεται κάθε φορά που γίνεται συγκέντρωση. Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!