Όχι στους εργαζόμενους πολυεργαλεία, λέει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Όχι στους εργαζόμενους πολυεργαλεία, λέει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων σε τομείς που δεν είναι της αρμοδιότητας τους, προβάλλοντας το πρόσχημα της απαγόρευσης προσλήψεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα έχει ως εξής:

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα από την Δευτέρα 27/5, έχοντας ως πρόσχημα την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού , που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και για να καλύψει τα κενά σε προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί στην καθαριότητα του κολυμβητηρίου του Δήμου Βύρωνα , μετακινεί εργαζόμενους από τα απορριμματοφόρα και τον οδοκαθαρισμό για να καλύψουν τις ανάγκες που δεν έχουν σχέση με την ειδικότητα πρόσληψής τους.

Δεν πρόκειται μόνο για μετακίνηση αλλά για απαίτηση μέσα στην ίδια μέρα το πρωί να δουλέψουν στα απορριμματοφόρα ή τον οδοκαθαρισμό και στην συνέχεια στη μία από τις δύο βάρδιες της καθαριότητας του κολυμβητηρίου.


Βεβαίως η Δημοτική Αρχή προβάλλει ως επιχείρημα τις ανάγκες που υπάρχουν στις υπηρεσίες .

Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν εργαζόμενοι ” πολυεργαλεία ” . Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την πολιτική της λιτότητας, της κρίσης και της απαγόρευσης των προσλήψεων.


Δεν μπορεί να τάζει η δημοτική αρχή υπερωρίες σε όποιον εργαζόμενο πάει να δουλέψει ,την ίδια στιγμή που επικαλείται έλλειψη χρημάτων και διαδικαστικών προβλημάτων , με αποτέλεσμα να μην προχωράει, σε άλλες διευθύνσεις ,τις υπερωρίες εργαζομένων

Προκύπτουν όμως κάποια ερωτήματα:


Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανάγκη για την καθαριότητα του κολυμβητηρίου;
Πόσο έκτακτο και επείγον είναι η ανάθεση αλλότριων καθηκόντων χωρίς για παράδειγμα έκτακτα καιρικά ή άλλα φαινόμενα ;
Γιατί η δημοτική αρχή διαλέγει τον δρόμο των προσωπικών συμφωνιών με καθέναν ξεχωριστά εργαζόμενο ;

Είναι επιλογή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βύρωνα να αξιοποιεί κατά το δοκούν τους εργαζόμενους και να εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές ,( όπως και η πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών ) , για να καλύπτουν τις ευθύνες που τους αναλογούν , για τις τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Ελλείψεις προσωπικού και προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών που ως αποτέλεσμα
έχουν να αναθέτουν στους εργολάβους και στους ιδιώτες αρμοδιότητες των διευθύνσεων.( εργασίες στον ηλεκτροφωτισμό , πράσινο ,καθαριότητα ..)

Αυτή η κατάσταση δεν γίνεται ανεκτή από τους εργαζόμενους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου
  • Μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων
  • Καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου