Εκτός Σχεδίου: 43.000.000 για έργα «βαλτωμένα» ή «ευλογημένα»

Την επίσκεψη Πατούλη στη Νέα Ιωνία «για να δει αν τα λεφτά της Περιφέρειας πιάνουν τόπο» σχολιάζει η «Εκτός Σχεδίου» αναφέροντας τα εξής:

Εκτός Σχεδίου: 43.000.000 για έργα «βαλτωμένα» ή «ευλογημένα»

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε στα τοπικά μέσα την επίσκεψη Πατούλη στη Ν. Ιωνια, ο οποίος συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο κ. Θωμαΐδου, και άλλους πολιτευτές της ΝΔ, ήρθε να δει αν τα λεφτά της Περιφέρειας ” πιάνουν τόπο”

Με μεγάλο επίσης ενδιαφέρον διαβάσαμε για τα 43 εκ. ευρώ τα οποία έχουν διατεθεί στη Ν. Ιωνία, κυρίως για έργα που τελικά … έχουν σταματήσει ενώ εκ των προτέρων υπήρχαν ενστάσεις ( κ της Εκτός Σχεδίου πχ για το ΟΤ 150 ) ως προς τη χρησιμότητα τους για τις ανάγκες των κάτοικων της περιοχής.

Έχουν σταματήσει όλα; …Όχι. 

Υπάρχει και το ευλογημένο Ιωνικό Κέντρο το οποίο με την αγαστή συνεργασία της Εκκλησίας Α.Ε. και του τοπικού της υποκαταστήματος (Μητρόπολη Ν. Ιωνιας,Φιλαδελφειας κτλ) αλλά και του τοπικού κράτους, φαίνεται να τους πιάνει τους στοχους… Απο τα 43 εκ λοιπόν, τα 12,3 για το project της Μητρόπολης. Σχεδόν το 1/4 της χρηματοδότησης λοιπόν για ένα έργο της Εκκλησίας Α.Ε. μακριά από της πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. 

43 εκ για έργα βαλτωμένα η “ευλογημένα”, τη στιγμή που όλοι μας συνεχίζουμε να πληρώνουμε τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, αντίτιμο συμμετοχής για χρήση αθλητικών χωρών ή για δραστηριότητες πολιτισμού

43 εκ ευρώ για έργα όπως το ΟΤ 150, με περιορισμό των έτσι κι αλλιώς ελάχιστων χώρων πρασίνου, τη στιγμή που υπάρχουν κλειστές παιδικές χαρές που ρημάζουν. Για τον κ. Παχουλή αρκεί το παγκάρι να ναι καλά, ενώ η κ. Θωμαϊδου του ανάβει κανένα κερί που φροντίζει γι αυτό. Λεφτά παντού, υπηρεσίες και παροχές με βάση τις πραγματικες κοινωνικες ανάγκες πουθενά…