«Έφυγε» από τη ζωή ο Νίκος Αδαμόπουλος

Ο Νίκος Αδαμόπουλος είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας και είχε εκλεγεί στα όργανα της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις «Αγωνιστικές Κινήσεις – Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ» και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ο συνδικαλιστής και αγωνιστής της αριστεράς Νίκος Αδαμόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η πολιτική του κηδεία θα γίνει το Σάββατο 30 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. στο Α΄ νεκροταφείο Αθήνας

Ο Νίκος Αδαμόπουλος ήταν μέλος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση συμμετέχοντας σε μια σειρά από όργανα και επιτροπές της οργάνωσης μέχρι και το τελευταίο συνέδριο, όπου αποτελούσε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής. Παράλληλα ήταν μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ είχε εκλεγεί και περιφερειακός σύμβουλος με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» την περίοδο 2017-2019.

Ήταν πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ και στη συνέχεια πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής, από το 1998 μέχρι το 2000 και από 2002 μέχρι το 2016 που συνταξιοδοτήθηκε. Είχε εκλεγεί με τις «Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ» στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ από το 2007 μέχρι το 2015, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας από το 2012 μέχρι το 2015, καθώς και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στο διάστημα 2015-2016 με το ψηφοδέλτιο των «Παρεμβάσεων-Κινήσεων στο δημόσιο».

«Αποχαιρετούμε έναν εργάτη που ήθελε να νικήσει η τάξη του»

«Δεσμευόμαστε σύντροφε Νίκο, όλες και όλοι οι σύντροφοί σου, ότι θα βαδίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της εργατικής χειραφέτησης και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης όπως έκανες πάντα ακούραστα, μαχητικά, με πείσμα μέχρι την τελευταία ώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΝΑΡ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, χαρακτηρίζοντας τον ως «έναν εργάτη που ήθελε να νικήσει η τάξη του».

Οι συνάδελφοι του από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας τον αποχαιρετούν λέγοντας πως «η συνδικαλιστική του δράση συνδέθηκε με μεγάλους και πολυήμερους αγώνες για μονιμοποίηση συναδέλφων, για προάσπιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και με κάθε μορφής αγώνες ενάντια στα αντεργατικά νομοσχέδια όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, αλλά και σε κάθε διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων ενάντια στις αποφάσεις των Δημοτικών Διοικήσεων». «Αποχαιρετούμε έναν γνήσιο αγωνιστή με συγκίνηση κρατώντας σαν παρακαταθήκη τους αγώνες του για τους συναδέλφους», καταλήγει.

Το Σωματείο ενημερώνει παράλληλα πως έχει ναυλώσει πούλμαν για την κηδεία, το οποίο θα αναχωρήσει στις 11.30 το πρωί από τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως κάτω από το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας.

Ξεκίνησε το 49ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της, σημειώνει πως «αν και συνταξιούχος τα τελευταία χρόνια, δεν έπαψε ούτε στιγμή να μάχεται και να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο». «Η ανθρωπιά, το ήθος και η διάθεση να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ή να βάλει με τις γνώσεις και την εμπειρία του το δικό του λιθαράκι στο να βελτιωθεί η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των συναδέλφων του, είναι στοιχεία που τον χαρακτήριζαν. Όπως επίσης το χαμόγελο και η θετική σκέψη», τονίζει ακόμα.

Η «Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Νίκος ήταν ένας από εμάς, ήταν ο δικός μας άνθρωπος. Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης μας ήταν δίπλα μας, με τις συμβουλές του, τις προτάσεις του. Ακούραστος, η ψυχή της παρέας, δυναμικός και αποφασιστικός, ο σύντροφος που όλοι γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να στηριχτούμε πάνω του. Πάντα δίπλα σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο μέχρι την τελευταία του στιγμή, συντροφικός και συμπαραστάτης στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, πάντα παρών σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.»