Χαλάνδρι: Ορίστηκε τιμή για την απαλλοτρίωση του ακίνητου Δουζένη 

.

Ορίστικε η τιμή μονάδας για να ολοκληρωθεί μετά απο 31 χρόνια η απαλλοτρίωση του ακινήτου της της οινοπνευματοποιίας Δουζένη ,απο τον Δήμο Χαλανδρίου. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

.

Το ιστορικό ακίνητο της οινοπνευματοποιίας Δουζένη, στη γωνία των οδών Σαλαμίνος και Βενιζέλου, κομμάτι αναπόσπαστο της ιστορίας του Χαλανδρίου, οδεύει πλέον, 31 (!) χρόνια μετά την πρώτη δέσμευση του ακινήτου, προς την απαλλοτρίωσή του, μετά την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου για την οριστική τιμή μονάδας.

.

Η δικαστική απόφαση φέρνει την απαλλοτρίωση στην τελική ευθεία, έτσι ώστε να αποδοθεί στους πολίτες η έκταση των 3 στρ. στο Κάτω Χαλάνδρι, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, με στόχο να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και πολιτισμού.

.

Η σημασία της απόφασης γίνεται κατανοητή αν αναλογιστούμε ότι έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από την πρώτη δέσμευση του ακινήτου το 1992 και έχουν μεσολαβήσει δύο άρσεις της απαλλοτρίωσης, το 2002 και το 2012, υπαιτιότητα του Δήμου Χαλανδρίου. Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: «Χαρά και ανακούφιση για τη δικαίωση
ενός αγώνα 18 χρόνων»

.

«Η πιο εμβληματική απαλλοτρίωση που έγινε ποτέ στο Δήμο Χαλανδρίου οδεύει στην ολοκλήρωσή της μετά τη δικαστική απόφαση για την οριστική τιμή μονάδας. Όταν θα τελειώσει η διαδικασία ένας ακόμα δημόσιος χώρος πρασίνου και πολιτισμού θα αποδοθεί στο Κάτω Χαλάνδρι, σε μια περιοχή που το έχει μεγάλη ανάγκη.

.

Πρόκειται για μια σημαντική κατάκτηση που έρχεται να προστεθεί στην εξασφάλιση των 30 στρ. στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, που παραχωρήθηκαν στο Δήμο, το 2018. Είναι μια μεγάλη νίκη της δημοτικής παράταξης “Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου” που πρωτοστάτησε, το 2005, στις κινητοποιήσεις κόντρα στις μεθοδεύσεις της τότε διοίκησης που οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια του ακινήτου, ειδικά μετά την εκβιαστική κατεδάφιση του εργοστασίου της οινοπνευματοποιίας.

.

Μόνο ικανοποίηση και χαρά μας φέρνει η απόφαση για την οριστική τιμή μονάδας που δικαιώνει τους αγώνες της “Αντίστασης”, αλλά και τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες, από το 2014, της σημερινής Διοίκησης, να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για τις αποζημιώσεις και να κινήσει όλες τις διαδικασίες, ώστε η απαλλοτρίωση του ιστορικού ακινήτου να μπει στην τελική ευθεία, μετά από 31 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων έγινε δύο φορές άρση της απαλλοτρίωσης», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.