ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η συνδικαλιστική δίωξη της γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου δε θα περάσει

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Αυτοί με τις ντουντούκες» είμαστε όλοι εμείςΗ συνδικαλιστική δίωξη της γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου δε θα περάσει

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αστυνομική βία, καταστολή και συνδικαλιστικές διώξεις νομίζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το ποτάμι οργής που σχηματίζεται στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Η νέα επίθεση στον συνδικαλισμό και στο κίνημα έρχεται στο πρόσωπο της γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου. Ούτε μία ημέρα δεν την άφησαν στη θέση όπου διορίστηκε. Τη Δευτέρα 13/3 διορίστηκε με βαθμό Επιμελήτριας Β΄, ειδικότητας Παθολόγου, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και με απόφαση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκε στην Ε΄ Παθολογική Κλινική. Την επόμενη μέρα, Τρίτη 14/3, ο διοικητής του νοσοκομείου παραβίασε την απόφαση του διευθυντή και την τοποθέτησε εκτός νοσοκομείου, στην Πολυκλινική Αθηνών.

Το ΦΕΚ του διορισμού ορίζει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για θέση στον Ευαγγελισμό -και είναι επίσης γνωστό ότι στη συγκεκριμένη κλινική όπου έγινε η αρχική τοποθέτηση της γιατρού υπάρχουν μεγάλες ανάγκες προσωπικού.

Από το μεγαλύτερο νοσοκομείο “πρώτης γραμμής”, τον δραματικά υποστελεχωμένο Ευαγγελισμό, όπου οι Παθολογικές Κλινικές εκπέμπουν σήμα κινδύνου και οι γιατροί δίνουν καθημερινές μάχες, αυτοί παίρνουν μια νέα μάχιμη γιατρό και την τοποθετούν σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Οι διοικήσεις Ευαγγελισμού και Πολυκλινικής επικαλούνται αυξημένες ανάγκες της Πολυκλινικής. Τότε γιατί στην προκήρυξη που “τρέχει” αυτό το διάστημα δεν έχει ζητηθεί ούτε ένας Παθολόγος για να στελεχώσει την Πολυκλινική;

Η Αργυρή Ερωτοκρίτου είναι γνωστή για τη συνδικαλιστική της δράση. Μέλος μέχρι πρόσφατα του ΔΣ του σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μέλος του Συντονιστικού Νοσοκομείων, μέλος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, εκλεγμένη στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του νοσοκομείου όπου υπηρετούσε και του δημόσιου συστήματος υγείας. Μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους της βρέθηκε απέναντι στη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια μεγάλη κινητοποίηση απέναντι στη φιέστα που έστησαν στα εγκαίνια του νέου ΤΕΠ του “Γεννηματάς” τον Οκτώβριο του ΄22. Τότε που “πανηγύριζαν” για τα κτίρια αλλά δεν άκουγαν τους εργαζόμενους να φωνάζουν ότι δε γίνεται ούτε μία πρόσληψη. Εκείνη τη μέρα που ο υπουργός Πλεύρης από τα μεγάφωνα των εγκαινίων είπε δημόσια ότι “αυτοί με τις ντουντούκες δε χωράνε στον δρόμο μας”.

“Αυτοί με τις ντουντούκες” είναι που φώναζαν ότι έρχεται το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτοί είναι που φωνάζουν για την επικίνδυνη για τη ζωή και την ασφάλεια του λαού κατάσταση στο μετρό, στα πλοία και στα αεροδρόμια. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους είναι που φωνάζουν για τα εγκλήματα που φέρνει η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί. Αυτούς που φωνάζουν δε θέλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο της. Γιατί όσο φωνάζουν και μαζικοποιούν τον αγώνα τόσο τη δυσκολεύουν να διαλύσει τη δημόσια υγεία και να την παραδώσει στους ιδιώτες -φτάνοντας να τους αφήσει να βάλουν τα χέρια τους ακόμα και στον παιδικό καρκίνο με την ιδιωτικοποίηση του Παιδικού Ογκολογικού.

“Αυτοί με τις ντουντούκες” και οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που απεργούν και διαδηλώνουν θα γίνουν το τείχος που θα προστατέψει τις ζωές της εργατικής τάξης από τις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γελιούνται αν νομίζουν ότι με διώξεις και αυταρχικές μεθοδεύσεις θα σταματήσουν το κύμα της οργής. Τίποτα δε μπορεί τώρα να σταματήσει τον κόσμο να βροντοφωνάζει στους δρόμους “Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους”.

Η τιμωρητική μετακίνηση της Αργυρής Ερωτοκρίτου δε θα περάσει.