Αναβάλλεται ο 1ος αγώνας δρόμου για την προστασία των δασών του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης

Αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών ο 1ος αγώνας δρόμου για την προστασία των δασών του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024. Ο αγώνας μετατέθηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Με αίσθημα ευθύνης και συνυπολογίζοντας τον τεράστιο κίνδυνο της διεξαγωγής ενός αγώνα δρόμου υπό καθεστώς καύσωνα, θέτουμε σε προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών μας και αποφασίζουμε την αναβολή του 1ου αγώνα δρόμου για την προστασία των δασών του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, που είχε προγραμματιστεί για αυτό το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου μας, ενημερώνουμε τους δημότες ότι ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2024. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς πρόκειται για την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και έτσι ο αγώνας δρόμου θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Στόχος της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Μάριου Ψυχάλη προσωπικά, είναι η προστασία των δασών του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο να συνδυαστεί με τον αγώνα δρόμου που θα περνά μέσα από τα τρία δάση Αργύρη, Κάσδαγλη και Μορέλλα, με την επιθυμία όλων αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός στον Δήμο μας.