Συνδικάτα και ομοσπονδίες καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 17.00 ενάντια στην εξαήμερη εργασία.
«Το μέτρο της ψηφιακής κάρτας, πλήρως προσαρμοσμένο στη λογική του ενεργού και ανενεργού χρόνου εργασίας, που προωθείται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έρχεται να συμβάλει στην κατάργηση του 8ωρου και σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, με σκοπό να μεγαλώσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και συνεχίζει: «Μπροστά και στην υλοποίηση της 6ήμερης εργασίας που προβλέπει ο νόμος Γεωργιάδη, είναι προφανείς η επιδείνωση των όρων δουλειάς και ζωής των εργαζομένων και η ένταση της εκμετάλλευσης από τους κεφαλαιοκράτες.
Γι’ αυτό εξάλλου και οι φαρμακοβιομήχανοι μιλούν για εργάσιμη βδομάδα 40 ωρών και 7 ημερών!».
«Τους ξεκαθαρίζουμε: Δεν θα περάσει! Η οργάνωση και η πάλη των εργατών θα τους εμποδίσουν!», καταλήγει η Ομοσπονδία, απαιτώντας να αποσυρθεί η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και να σταματήσει κάθε προσπάθεια υλοποίησης της 6ήμερης εργασίας.
Την απόσυρση της εγκυκλίου απαιτεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, να οργανώσουν την πάλη τους στους χώρους δουλειάς, με στόχο να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις. Την εγκύκλιο και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει έχει καταγγείλει και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, καλώντας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.
«Η “ψηφιακή κάρτα” της κυβέρνησης είναι το καλύτερο εργαλείο για τους βιομήχανους και εργοδότες, ώστε να υφαρπάξουν επιπλέον εργασία και μάλιστα απλήρωτη», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) και καλεί σήμερα στο υπουργείο. «Η ερμηνευτική εγκύκλιος συνιστά μια ωμή προσπάθεια επιβολής της απλήρωτης εργασίας και υπερεργασίας. Η άμεση απόσυρσή της είναι καθολική απαίτηση των εργαζομένων», σημειώνει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ).
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ).