Επίθεση Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου (vid)

Επίθεση και χειροδικία σε υπάλληλο του αεροδρομίου από τον βουλευτή της ΝΔ, Λευτ. Αυγενάκη, καταγγέλλει η ΟΣΕΥΠΕ.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά και στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν φαίνεται ξεκάθαρα η επίθεση και η χειροδικία, την οποία ο βουλευτής και πρώην υπουργός αρνείται υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα απλό άπλωμα του χεριού προς τον υπάλληλο, τον οποίο κατηγορεί μάλιστα ότι εντελώς αδικαιολόγητα δεν του επέτρεψε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Η ΟΣΕΥΠΕ τονίζει στην καταγγελία της, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι επιβάτες, ότι είχαν γίνει από τα μεγάφωνα τρεις (3) αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί.

Ο βουλευτής κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή του από τη ΝΔ.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

O Λευτέρης Αυγενάκης, πρωταγωνίστησε σε πραγματικό περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με επίσημο δελτίο Τύπου της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) -και επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες- όλα ξεκίνησαν με τον πρώην υπουργό να μπερδεύει τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση.

Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί, σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται πρώην υπουργός της κυβέρνησης σε περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία, πρόκειται για ένα επεισόδιο που διαδραματίστηκε πριν από λίγα 24ωρα, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή πρώην υπουργό και θύμα της καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου που βρισκόταν στην πύλη εξόδου.

Τέλος, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, ο βουλευτής και πρώην υπουργός όταν αντίκρυσε την αστυνομία που ήρθε μετά από ειδοποίηση των εργαζομένων, παρέμεινε προκλητικός και φώναζε “μη με ακουμπάτε, έχω ασυλία”!