24ωρη απεργία την Πέμπτη για το νομοσχέδιο Γεωργιάδη

24ωρη απεργία την Πέμπτη 21/09 για το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, το οποίο περιλαμβάνει τη δυνατότητα 13ωρης εργασίας την ημέρα αλλά και 6ημερη εργασία με επιπλέον βάρδια το Σάββατο. Για «αντεργατικό νομοσχέδιο» κάνουν λόγο ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, συνδικάτα, ομοσπονδίες και σωματεία, μετά την εισαγωγή προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Απεργιακό κάλεσμα σωματείων για το 13ωρο

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 στην πλ. Κλαυθμώνος, το ΕΚΑ στις 11.00 στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 11.00 στα Προπύλαια. Σε προτάσεις επί του νομοσχεδίου αρκείται η ΓΣΕΕ.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας θα προβλέπει τη δυνατότητα συμβάσεων με δύο διαφορετικούς εργοδότες, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τις 13 ώρες εργασία (8 ώρες η πρώτη και 5 η δεύτερη το μέγιστο). Το όριο τίθεται εκεί και όχι στις 16 ώρες, που είχε δηλώσει προ εβδομάδων ο κ. Γεωργιάδης, καθώς η ευρωπαϊκή οδηγία προβλέπει τουλάχιστον 11 ώρες ανάπαυσης για τους εργαζόμενους.

ΑΔΕΔΥ: Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην απεργία!

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!»

Φωτογραφία από πρόσφατη διαδήλωση πρωτοβάθμιων σωματείων

ΕΚΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος και ώρα 11 π.μ..

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!»

ΠΑΜΕ: 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα – Ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα να πάρουν τώρα απεργιακές αποφάσεις για τις 21 Σεπτέμβρη, χωρίς καμία καθυστέρηση.»