Υπουργός απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής ζήτησε την εισβολή των ΜΑΤ, σύμφωνα με τον Κοσμήτορα της Σχολής

Σημερινός υπουργός της κυβέρνησης και απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής ζήτησε και πέτυχε την εισβολή των ΜΑΤ, σύμφωνα με τον Κοσμήτορα της Σχολής, Μιχάλη Χρυσομάλλη. Στην αποκάλυψη αυτή, η οποία καταρρίπτει την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. περί επέμβασης μετά από κλήση των πρυτανικών αρχών, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ προέβη κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο ONE TV.

Τα όσα προηγήθηκαν της βίαιης εισβολής των ΜΑΤ στην Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης την Δευτέρα (05/02) που συνοδεύτηκε από άγριο ξύλο και προσαγωγές και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων περιέγραψε ο Κοσμήτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μιχάλης Χρυσομάλλης.

Σε νέες δηλώσεις του στο OneTv ο κ. Χρυσομάλλης υποστήριξε ότι η έφοδος δεν ήταν απόφαση ούτε του ίδιου ούτε του πρύτανη του ΔΠΘ αλλά αποτέλεσε κυβερνητική παρέμβαση από πρώην απόφοιτο του πανεπιστημιακού ιδρύματος και νυν υπουργό, “δείχνοντας” το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσομάλλης είπε:

“Η επέμβαση στη Νομική σχολή Κομοτηνής, η οποία ήταν στην μία από τις επτά πανεπιστημιακές σχολές που ήταν κατειλημμένες στο πανεπιστήμιο, σας θυμίζω ότι 5 τμήματα της πολυτεχνικής στην Ξάνθη είναι κατειλημμένα εδώ και δέκα μέρες, και μαζί με εμάς, ξεκίνησε κατάληψη και η ιατρική της Αλεξανδρούπολης, όπου τα πράγματα ενδεχόμενα να είναι πιο σοβαρά γιατί μπορεί η κατάληψη να θίγει και την λειτουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου που εξυπηρετεί όλο το λαό της Θράκης. Τώρα γιατί έγινε στην Νομική Θράκης; Νομίζω ότι επιβλήθηκε από τα πάνω. Ήταν μία κυβερνητική απόφαση, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά από μεσολάβηση αποφοίτου μας και σημερινού υπουργού. Μέχρι εκεί μπορώ να πω”.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Κοσμήτορα την Τρίτη, όπου έκανε λόγο για επιστολή που έστειλαν φοιτητές της σχολής στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την κατάληψη, ενώ όταν ερωτήθηκε για το ποιος κάλεσε τελικά την αστυνομία στο ΔΠΘ, δηλώσει πως “εγώ δεν έχω αρμοδιότητα να καλέσω την Αστυνομία, την είχε είτε ο πρύτανης είτε η Αστυνομία αυτεπαγγέλτως”.

Σημειώνεται ότι σχετικά με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο βουλευτής της ΝΔ  Άγγελος Συρίγος τοποθετήθηκε σχετικά με την κατάληψη της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης, όπου οι κλινικές και τα εργαστήρια είναι εγκατεστημένα μέσα στο νοσοκομείο της πόλης και εισηγήθηκε την επέμβαση της αστυνομίας, “αν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι” για να λήξει η κατάληψη.