Χιλιάδες φοιτητές στα Προπύλαια – Στις 12.00 το πανελλαδικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ήδη από τις 9 το πρωί χιλιάδες φοιτητές είναι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια ενόψει του πανελλαδικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με στάση εργασίας και απεργία συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, ενώ 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ομοσπονδία των καθηγητών πανεπιστημίων. Τρίωρη στάση εργασίας και στο δημόσιο.

Με 250 πανεπιστημιακά τμήματα υπό κατάληψη για 5η συνεχόμενη εβδομάδα οι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά ετοιμάζονται για να δώσουν μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12.00. Φοιτητές από όλη τη χώρα ξεκίνησαν το ταξίδι τους από αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί για να φτάσουν στην Αθήνα και να φωνάξουν ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και υπέρ της ενίσχυσης των δημόσιων πανεπιστημίων.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μετά το πέρας της πορείας θα πραγματοποιήσουν πανελλαδικό συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων στο Πολυτεχνείο, ενώ προγραμματίζουν μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια το ερχόμενο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Στο πλευρό τους οι καθηγητές των πανεπιστημίων, όπου και μέσω του συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισαν την ξεκάθαρη στήριξη τους στα αιτήματα τους, δηλώνοντας, μάλιστα, ρητά πως είναι και κατά της τηλε-εξεταστικής. Για τη σημερινή κινητοποίηση έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί στης πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας στηρίζουν με στάση εργασίας, που αποφάσισαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αλλά και με απεργία, την οποία προκήρυξαν σωματεία. Παρομοίως και η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο με τρίωρη στάση εργασίας, ενώ έχει αποφασίσει και απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου.

Οκτώ σύλλογοι διδασκόντων σε Πανεπιστήμια καλούν στα Προπύλαια

Σε κοινή ανακοίνωσή τους 8 σύλλογοι καθηγητών καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη και σε συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

«Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια πανεπιστήμια που, παρά την πάγια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα τους ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.

Οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ

1)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

2)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

3)ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΉΤΗΣ

4)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

5)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑ

6)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

7)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΕΠ) ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΕΛΜΕΠΑ)

8)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ