Υποψήφια της ΝΔ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για την… ακριβή βενζίνη στην Ελλάδα (βίντεο)!

“Αντάρτικο” κατά Μητσοτάκη από την πρόεδρο Βενζινοπολών Αττικής και υποψήφια στο Νότιο Τομέα Αττικής με τη ΝΔ, Μαρία Ζάγκα, για τα καύσιμα. “Ξέρει ποια είμαι, ας με πετάξει έξω από το κόμμα”,δήλωσε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή που μετείχε,κάνοντας προεκλογικό αγώνα…για το κόμμα του οποίου την κυβέρνηση κατήγγειλε!

Υπέρ της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο τάχθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/5) η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής και υποψήφια Νότιου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, Μαρία Ζάγκα, παρά τις συνεχείς αρνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στις κινήσεις αυτές.

Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο. Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη – και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή – ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος“, ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, όταν από το πάνελ της αντέτειναν ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δεν έχει ούτε μία αναφορά σε μείωση του ΕΦΚ και ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να συζητήσει κάτι τέτοιο, η κ. Ζάγκα δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά της και «απασφάλισε» τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη. Δεν πήγα εγώ στο κόμμα, το κόμμα ήρθε σε μένα και το κόμμα ξέρει ποια είμαι”.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τη δήλωση της κ.Ζάγκα

Έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης ποιους καλύπτει και γιατί δεν μειώνει τους φόρους

“Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει κάνει έξαλλους μέχρι και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις της υποψήφιας της.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “η κ. Μαρία Ζάγκα, υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ και πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, εξαπέλυσε σήμερα κεραυνούς κατά του κ. Μητσοτάκη μιλώντας για “επίσημο παρακράτος” στα καύσιμα που κερδίζει από τους υψηλούς έμμεσους φόρους. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να την βγάλει από τα ψηφοδέλτια, αν δεν την πιστεύει”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να κρύβεται και οφείλει να απαντήσει. Ποιο είναι το “παρακράτος” στα καύσιμα που κερδίζει από την πολιτική του, όπως καταγγέλλει η υποψήφιά του; Γιατί το ανέχεται επιμένοντας να μην μειώνει τους έμμεσους φόρους;”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει ότι έχει δεσμευτεί πως “την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και θα μηδενιστεί σε βασικά είδη ανάγκης”.

“Στις 21 Μαΐου λέμε “Ως εδώ” στο παρακράτος. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για μείωση τιμών και ανάσα στην κοινωνία”, αναφέρει καταληκτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.