«Μπλοκάρισμα» της PISA με αποχή και απεργία μαθητών και καθηγητών

Χωρίς επιτυχία και φέτος η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να διεξάγει τις εξετάσεις PISA στην ΣΤ’ Γυμνασίου και την Γ’ Γυμνασίου. Σε αρκετά σχολεία πανελλαδικά οι εξετάσεις είτε δεν έγιναν καθόλου είτε έγιναν με τη συμμετοχή ελάχιστων μαθητών.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ από τις χώρες που εφαρμόστηκε αυτό το σύστημα αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης έχει φανεί πως «όχι μόνο δε βοηθά στη γνωστική ανάπτυξη τους και δεν αμβλύνει τις ταξικές ανισότητες, όπως οι ίδιοι ευαγγελίζονται, αλλά τις παγιώνει και τις αναπαράγει».

Το AlfaVita.gr συγκέντρωσε τα σχολεία που ακυρώθηκαν οι PISA στην Αττική. Με τα τωρινά στοιχεία των Σ.Ε.Π.Ε. αυτά είναι τα παρακάτω:

Στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ “Η Αθηνά” ακυρώθηκαν οι εξετάσεις PISA και στα πέντε (5) σχολεία του Συλλόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος “Νίκος Πλουμπιδης” ακυρώθηκε ο διαγωνισμός PISA και στα δυο σχολεία που είχαν επιλεγεί, καθώς δεν ήρθαν καθόλου μαθητές μετά από ενημέρωση που είχαν οι γονείς για τις εξετάσεις αυτές.

Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  και άλλοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και στα δύο σχολεία. 

Επίσης στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ “Ο Αριστοτέλης” ακυρώθηκε η PISA και στα δυο σχολεία που είχαν επιλεγεί! Καθολική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών των δυο σχολείων στη σταση εργασιας! 

Στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ “Δ. Γληνός ” από τα 6 σχολεία που είχαν επιλεγεί για τις εξετάσεις PISA στα 3 (1ο και 2ο Πετρούπολης και 5ο Ιλίου) οι εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω καθολικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας!!!!!

Στο 7ο ΔΣ Καματερού  έγιναν με τη συμμετοχή 3!!! μόνο μαθητών.

Στο 16ο Ιλίου πραγματοποιήθηκαν αν και απείχε το 60% περίπου των μαθητών

Στο 12ο Ιλίου έγιναν με αποχή μαθητών περίπου στο 32%.