Ξεκινάει αύριο η δίκη Μίχου και παιδοβιαστών της 12χρονης του Κολωνού

Ξεκινάει αύριο, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, στο Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο (Δέγλερη 4) η δίκη των παιδοβιαστών του Κολωνού με θύμα μια 12χρονη, την οποία ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος βίαζε κατ’ εξακολούθηση και κατόπιν εξέδιδε σε παιδόφιλους.Στο εδώλιο θα καθίσουν 26 άτομα, με βασικό κατηγορούμενο τον 53χρονο Ηλία Μίχο. Ανάμεσά τους  η μητέρα της 12χρονης  που κρατείται στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

(φωτ: www.verso.gr)

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου αναμένεται να αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. 

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι δύο πρωταγωνιστές όσων βίωνε το 12χρονο κορίτσι θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

Έτσι, ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. 

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι αποκαλούμενοι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

Για τη 12χρονη και για όσα συνέβαιναν εις βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστήριο για τη 12χρονη

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη καλεί τον κόσμο να βρίσκεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, να εκφράσει τη στήριξή του στη 12χρονη. «Καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα trafficking και παιδοβιασμών. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!».

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

«Την Δευτέρα, 8/1, ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση trafficking και παιδοβιασμού στον Κολωνό. 

Καλούμε συλλογικότητες, σωματεία, φεμινιστικές οργανώσεις και αλληλέγγυα άτομα να στηρίξουν με την παρουσία τους την επιζώσα απέναντι στο κύκλωμα σωματεμπορίας και να δίνουν καθημερινά το “παρών” στα δικαστήρια όσο διαρκεί η δίκη για να μη συγκαλυφθεί καμία πλευρά της υπόθεσης. 

Καμία μόνη απέναντι στο trafficking!

Δευτέρα 8/1 στις 8.30′ π.μ. στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4).

Καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα trafficking και παιδοβιασμών. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη»