Ξεκινά το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 του Δήμου Χαλανδρίου

Ξεκινά το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 του Δήμου Χαλανδρίου, η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης που έχει εξελιχθεί σε θεσμό πια στα πολιτιστικά της δρώμενα. Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Χαλανδρίου έχει ως εξής:

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 του Δήμου Χαλανδρίου που θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου, γεμίζοντας το καλοκαίρι με ένα ακόμη πλούσιο πρόγραμμα, ξεχωριστών ποιοτικών εκδηλώσεων από όλες τις παραστατικές τέχνες.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι και φέτος με ελεύθερη είσοδο. Οι θεατές, χρειάζεται μόνο να κάνουν δωρεάν ηλεκτρονική κράτηση μέσω του more.com ενώ το Φεστιβάλ με χαρά θα δεχτεί και φέτος τη συνεισφορά τους σε τρόφιμα, φάρμακα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου.

Όπως κάθε χρόνο, από τη σκηνή της Ρεματιάς θα περάσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και θα εκτελεστούν σημαντικές παραστάσεις ενώ δεν λείπουν τα ειδικά αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίμης Πλέσσας αλλά και ο Πάνος Γαβαλάς.

Το Φεστιβάλ, πιστό στις δεσμεύσεις του, συνεχίζει να στηρίζει τους νέους και λιγότερο προβεβλημένους καλλιτέχνες. Νέοι δημιουργοί και εναλλακτικά σχήματα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο πλαίσιο του 10ου OurFestival, μιας συνάντησης αλληλέγγυων καλλιτεχνών, που δίνουν και φέτος ραντεβού στο Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Τα παιδιά θα βρουν στο φετινό Φεστιβάλ, διασκεδαστικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και διήμερο κουκλοθέατρου.

Επίσης, το δικό τους παρόν δίνουν και φέτος με σημαντικές παραστάσεις η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου καθώς και οι φορείς της πόλης

Την αυλαία ανοίγει την Τρίτη 2 Ιουλίου, η μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία της διαπολιτισμικής ορχήστρας και χορωδίας  El Sistema Greece με περισσότερα από 80 παιδιά και νέους, ηλικίας 8 έως 25 ετών που εκπροσωπούν 30 εθνικότητες, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μαγική και παγκόσμια γιορτή μουσικής στο θέατρο της Ρεματιάς.

Τη σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου το μεγάλο αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα και ακολουθεί στο διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο 5 και 6 Ιουλίου, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου.

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: “Αφιερωμένο στον Κώστα Παττακό”

“Το φετινό φεστιβάλ Ρεματιάς- Νύχτες αλληλεγγύης είναι αφιερωμένο σε ένα σπουδαίο άνθρωπο της πόλης που έφυγε από την ζωή πριν λίγο καιρό. Τιμούμε την μνήμη του οραματιστή δημάρχου Κώστα Παττακού που με ανιδιοτέλεια, διορατικότητα και σεβασμό για τον πολίτη άφησε πίσω ένα  καταστάλαγμα που  προκαλεί σεβασμό”, δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, προσθέτοντας ότι ο Κώστας Παττακός ήταν “συνεπής στις ιδέες του για την ‘αριστερά της πράξης’, όπως έλεγε, άνθρωπος με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες, μοίρασε την ζωή του απλόχερα στην πόλη που αγάπησε.
Τίμησε και τιμήθηκε επί 12 χρόνια από τους πολίτες βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα στην μορφή του Χαλανδρίου”.

Ο δήμαρχος τόνισε ακόμα ότι ήταν “ιδιαίτερη η φροντίδα του Κώστα Παττακού για τον Πολιτισμό, το Αετοπούλειο, το Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς και για το ίδιο το Φεστιβάλ”, ενώ υπογράμμισε ότι “συντάχθηκε με τους αγώνες των κατοίκων για την προστασία της ρεματιάς και επί της θητείας του εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα του 1995 που αποτελεί έως και σήμερα, την θεσμοθετημένη ασπίδα προστασίας αυτού του πολύτιμου και μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας. Μέσα  σε αυτόν τον πνεύμονα, χτυπάει η καρδιά της πόλης κάθε καλοκαίρι. Εκεί θα χτυπήσει και φέτος, ενώνοντας την πόλη σε μια γιορτή πολιτισμού και αλληλεγγύης. Σας περιμένουμε”.

Χριστίνα Μαχαίρα, αντιδήμαρχος Πολιτισμού: “Γιορτή αλληλεγγύης και συντροφικότητας”

“Το Φεστιβάλ Ρεματιάς / Νύχτες Αλληλεγγύης είναι πλέον ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς, φημισμένο για τις επιλεγμένες παραστάσεις, το βήμα που δίνει σε νέους και εναλλακτικούς καλλιτέχνες και την ελεύθερη είσοδο στην συντριπτική πλειονότητα των παραστάσεων, κάτι που αποτελεί σταθερή επιλογή του Δήμου Χαλανδρίου. Προσδοκούμε ότι και φέτος το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ θα μεταδώσει το μήνυμα μιας ανοιχτής σε όλες και όλους, καθημερινής γιορτής αλληλεγγύης και συντροφικότητας, με σημείο αναφοράς την τέχνη και τον πολιτισμό. Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν στην μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της πόλης μας”, δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χριστίνα Μαχαίρα.