Βριλήσσια: Η παλαιστίνια Κάρολ Σανσούρ στο Cine Δράση

Προβολή της ταινίας «The Wantet 18» την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 20.15 στο ΤΥΠΕΤ στα Βριλήσσια από το Cine Δράση – Συζήτηση με την παλαιστίνια Κάρολ Σανσούρ, διευθύντρια του Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Αθήνας

Η Κάρολ Σανσούρ είναι ποιήτρια και πολιτιστική παραγωγός από την Παλαιστίνη. Συνδιευθύνει το «Shaeirat Project» και είναι διευθύντρια του Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Αθήνας. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Τα τελευταία 5 χρόνια ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.

Tην Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 8:15’μμ το βράδυμ στο ΤΥΠΕΤ, θα είναι παρούσα στην προβολή της ταινίας «The Wanted 18» από το Cine Δράση, ένα ντοκιμαντέρ και μαζί animation, που χρησιμοποιεί συνεντεύξεις και κινούμενα σχέδια stop-motion για να αποτυπώσει μια απίστευτη στιγμή της Παλαιστινιακής Ιστορίας με χιούμορ και βάθος.

Υπάρχουν πολλές αφηγήσεις -και κινηματογραφικές- που αναφέρονται στον αγώνα των Παλαιστινίων και διηγούνται, αρκετές δραματικές ιστορίες. Μερικές από αυτές έχουν χιούμορ, αλλά καμία άλλη ταινία δεν καταφέρνει να δώσει τόσο επιδέξια ένα δραματικό πολιτικό θέμα με χιούμορ, όπως το «Wanted 18».

Οι σκηνοθέτες Amer Shomali και Paul Cowan δίνουν με χιούμορ τον παραλογισμό των γεγονότων, αλλά η ταινία τους δεν είναι φαρσοκωμωδία. Είναι μια ιστορία ειπωμένη παιχνιδιάρικα και δίκαια για την ανεξαρτησία και την οδυνηρή θυσία που συνοδεύει τον αγώνα των λαών για να την εξασφαλίσουν.