Βάζει τα ιδιωτικά συμφέροντα στο προσκήνιο

Ανακοίνωση της ΛΑΣ Λυκόβρυσης – Πεύκης για το τεχνικό πρόγραμμα

Ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική η Δημοτική Αρχή και στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2023

Ακόμα ένα τεχνικό πρόγραμμα που αποθεώνει την ιδιωτικοποίηση και την ανταποδοτικότητα.

Ακόμα ένα τεχνικό πρόγραμμα που βάζει τις λαϊκές ανάγκες στο παρασκήνιο και την εξυπηρέτηση των ιδιωτικοοικονομικό συμφερόντων στο προσκήνιο.

Ακόμα ένα τεχνικό πρόγραμμα που παρά τις αποφάσεις που έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο κατά καιρούς και μπορούν να δώσουν λύση σε χρονίζοντα προβλήματα και ανάσα στο λαό, αποφασίζει να τα θέσει εκτός προσανατολισμού της δημοτική αρχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για τα δάση μας που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, και απαιτείται να παρθούν άμεσα μέτρα, το κονδύλι που προβλέπει η δημοτική αρχή στο τεχνικό πρόγραμμα είναι μηδέν!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ενώ υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ήπια ανάπλαση της περιβόητης Πλατείας Πέρρου (ΟΤ 25), που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους περιοίκους, αφού ζουν μέσα στη σκόνη και το χώμα ενώ παράλληλα αναγκάζονται να πληρώνουν εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ για την αποπεράτωση της «πλατείας», αυτό που προβλέπεται είναι η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ αξίας 4.564.200 ευρώ, κάτι που θα χρυσοπληρώνουν οι δημότες και μετά τη δημιουργία του, ενώ για την δημιουργία πλατείας, ούτε κουβέντα.

Τέλος χαρακτηριστικό, είναι ότι ενώ έχουν παρθεί αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, έχουν γίνει παρεμβάσεις από φορείς και κατοίκους το προηγούμενοι διάστημα, για τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας στην Λυκόβρυση, δεν αναφέρεται ούτε μία λέξη στο τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, για ένα θέμα που μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που με τόσο έντονο τρόπο αντιμετώπισε ο λαός μας την περίοδο της πανδημίας.

Από την άλλη φυσικά, οι διάφοροι εργολάβοι και οι ιδιώτες θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τα χρήματα που δίνουν οι δημότες, όταν προβλέπεται εργολαβία για το πράσινο και μάλιστα με μεθόδευση για την απευθείας ανάθεση του έργου. Όπως επίσης και το τεράστιο ποσό που προβλέπεται να συνεχίσει να λαμβάνει ο εργολάβος για την «αναβάθμιση» των παιδικών χαρών, αξίας 260.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που οι γονείς και τα παιδιά βρίσκουν τις μισές παιδικές χαρές του δήμου κλειδαμπαρωμένες εδώ και χρόνια, γιατί δεν έχουν πιστοποίηση!

Αντίστοιχα, μετά τη σκανδαλώδη απόφαση να παραχωρηθεί ένα ολόκληρο γήπεδο, σε ένα μόνο σύλλογο, με αντάλλαγμα την επισκευή ζημιάς αξίας 15000 ευρώ για τα επόμενα 15 χρόνια, τώρα έρχεται ο δήμος και το επισκευάζει πλήρως με κονδύλι 230.000 ευρώ χωρίς να γίνεται λόγος για την άρση της σκανδαλώδους απόφασης που αποκλείει τα παιδιά της περιοχής να αξιοποιούν το κλειστό γήπεδο. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν αθλητικοί σύλλογοι που παραμένουν «άστεγοι» εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσο αποτυπώνει το τεχνικό πρόγραμμα, που ψήφισε η δημοτική αρχή, και μάλιστα έχει το θράσος να κουνάει και το δάχτυλο σε όσους τις κάνουν κριτική, ότι καταστροφολογούν.

Είναι ώρα ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του από την πολιτική της δημοτικής αρχής όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως και να κρίνει τους νεόκοπους σωτήρες, που θα στεγάσουν «κάτω από τις φτερούγες τους όλο τον μηχανισμό της παρούσας διοίκησης, που έχει παραταχθεί για να πάρει ξανά θέσεις στη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Είναι η ώρα να βάλουμε τις πραγματικές μας ανάγκες στο προσκήνιο, να παλέψουμε για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής μας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας με το λαό στο προσκήνιο.