Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης Πεύκης: Τοπικός φοροεισπράκτορας του κεντρικού κράτους ο Δήμος

|||

|||

        Από την Δημοτική Ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Ακόμα μία χρονιά φοροληστείας το 2023, από το δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης όπου με ευθύνη της διοίκησης αλλά και την ψήφο της παράταξης του κ. Ιωάννου, πρώην (και «νυν» όπως φαίνεται) συνοδοιπόρο της πλειοψηφίας, τα δημοτικά τέλη παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 25/10/2022.

 

  • Τι κι αν ήδη, υπάρχουν αυξημένα τετραγωνικά λόγω των τακτοποιήσεων, στις οποίες προχωράνε αρκετοί δημότες και κάτοικοι, που σημαίνει και αυξημένα έσοδα 16%.
  • Τι κι αν ο λαός έχει στραγγίξει από την τεράστια φοροεπιδορμή του κεντρικού κράτους που μετράει υπεραποδόσεις εσόδων που ξεπερνάνε τα 7δις λόγω της τεράστιας αύξησης των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, και της ενέργειας.
  • Τι κι αν, όπως παραδέχονται και οι ίδιες οι οικονομικές υπηρεσίες του, υπάρχουν ακόμα ανείσπρακτες οφειλές από τις ιδιωτικές εταιρίες ενέργειας, αφού οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας παρακρατούν τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που τους χαρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα από το κρατικό προϋπολογισμό.

 

        Η δημοτική αρχή επιλέγει ακόμα μία χρονιά, να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και παράλληλα να εισπράττει από το λαό της περιοχής από τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη της ευρύτερης περιοχής.

 

        Η Δημοτική Αρχή της ΝΔ και με ολίγον από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει διαλέξει στρατόπεδο, αφού παρότι παραδέχεται ότι αυτή η χρονιά θα είναι τόσο δύσκολη να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες της ενέργειας αλλά και άλλων υπηρεσιών και προϊόντων, παρότι ο δήμος βγαίνει εκτός προϋπολογισμού με τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου, οι απαιτήσεις του δήμου από την κεντρική διοίκηση, το κεντρικό κράτος που έχει αφαιμάξει τις πλατιές λαϊκές μάζες, είναι μηδέν.

 

        Αρκεστείτε στα ψίχουλα που σας δίνουμε και μεγαλώστε την ανταποδοτικότητα είναι οι εντολές εδώ και χρόνια του κεντρικού κράτους, είτε με κυβέρνηση ΝΔ τώρα, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παλιά, είτε με μνημόνια παλαιότερα, είτε χωρίς μνημόνια τώρα αλλά αυξημένη εποπτεία.

 

        Όπως και το κεντρικό κράτος, επιλέγει να τα πάρει από το λαό, είτε με αυξημένο ΦΠΑ, είτε με αυξημένη ειδική φορολογία, είτε με περικοπή δαπανών και παροχών, έτσι και ο δήμος ευθυγραμμίζεται πλήρως στη λογική της πλήρους ανταποδοτικότητας, της λογικής του «ότι πληρώνεις παίρνεις».

 

        Γι’ αυτό και οι υπηρεσίες συνεχώς υποβαθμίζονται, ιδιωτικοποιούνται, ιδιόκτητοι χώροι «φιλέτα» όπως οι καφετέριες δίπλα στα κολυμβητήρια Λυκόβρυσης και Πεύκης, παραδίδονται προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες, με αμφίβολα έως και «ύποπτα» οικονομικά αποτελέσματα.

 

        Ο λαός πρέπει να πει ένα φτάνει πια στην κοροϊδία, να υψώσει τείχος αντίστασης και διεκδίκησης μέτρων ανακούφισης από το Δήμο, και να παλέψει να ανατραπεί συνολικά η αυτή η πολιτική.