Β. Σάρκουλας: Ψέματα και συκοφαντίες για την Πολιτική Προστασία

«900 λέξεις και ούτε μια αλήθεια», σχολιάζει ο Β. Σάρκουλας για την «εβδομαδιαία ενημέρωση» του Γ. Μυλωνάκη, που εστίασε στην Πολτική Προστασία. Αναφέρεται σε ένα κείμενο με «ψέματα, ανακρίβειες και συκοφαντίες», καλώντας τον Δήμαρχο «να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου».

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», Βασίλης Σάρκουλας, σημειώνει:

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, στην εβδομαδιαία «ενημέρωσή» του, έγραψε ένα κείμενο 900 λέξεων που περιέχει όμως ένα σωρό ψέματα, ανακρίβειες και συκοφαντίες. Κάτι που συνηθίζει από την προεκλογική περίοδο.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη φωτιά στον Υμηττό, όπου πράγματι στελέχη της Πολιτικής μας Προστασίας, παρότι ελάχιστα πια, έδωσαν από την πρώτη στιγμή τον καλύτερο εαυτό τους, όπως έκαναν πάντα και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Στην ανακοίνωση-ενημέρωσή του:

→ Λέει ότι «στελέχωσε την αρμόδια υπηρεσία μας, με ανθρώπους που είναι σωστά εκπαιδευμένοι και έχουν την τεχνογνωσία να ανταποκριθούν σε μία έκτακτη κατάσταση». Η αλήθεια είναι διαφορετική, όχι μόνο δεν προσλήφθηκε (αυτό πράγματι για πρώτη φορά) έγκαιρα έκτακτο προσωπικό, αλλά μετακινήθηκαν και έμπειροι μόνιμοι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας σε άλλες Υπηρεσίες. Και όταν η Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αναφορά ότι δεν βγαίνουν οι βάρδιες και σημαντικά σημεία (είσοδος στο βουνό, «τρίστρατο» και αλλού) δεν φυλάσσονται, την απομάκρυνε με συνοπτικές «δημοκρατικές» διαδικασίες. Άλλωστε, η άσκοπη και άτοπη μετακίνηση προσωπικού που επιβάλλει με το «έτσι θέλω», με αποτέλεσμα Υπηρεσίες να υπολειτουργούν, ήταν και το αντικείμενο της σφοδρής αντίδρασης και της πρόσφατης στάσης εργασίας των Υπαλλήλων του Δήμου.

→ Υπερηφανεύεται γιατί «για πρώτη φορά» ο Δήμος διαθέτει Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας. Σχέδιο πάντα υπήρχε και η τελευταία φορά που επικαιροποιήθηκε ήταν πέρσι επί της δικής μας θητείας και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

→ Αναφέρει τα οχήματα, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τα μηχανήματα που διατέθηκαν για τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δεν λέει όμως ότι αυτά αγοράστηκαν όλα επί της θητείας μας και πρόσφατα μας κατηγόρησε ότι κακώς τα αγοράσαμε. Όταν τα χρειαστήκαμε όμως, τα είχαμε. Το τελευταίο πυροσβεστικό όχημα το παραλάβαμε από τον ΣΠΑΥ τον Νοέμβριο του 2023 και όχι τελευταία, όπως προσπαθεί να περάσει με φωτογραφίες και ανακοινώσεις.

→ Λέει ότι «διεκδίκησε και έλαβε επιχορηγήσεις». Είναι η έκτακτη επιχορήγηση του Κράτους, που πήραν ΟΛΟΙ οι Δήμοι, για τον καθαρισμό των οικοπέδων, πώς δηλαδή την διεκδίκησε;

→ Λέει ότι οι προκάτοχοί του προσλάμβαναν έκτακτο προσωπικό με κριτήρια την συγγένεια. Είναι ένας κοινός συκοφάντης, ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Είναι καιρός ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου. Δεν εκλέχτηκε για να προωθήσει τα συμφέροντα των κακών ιδιωτικών συμφερόντων, απαξιώνοντας τις Δημοτικές Υπηρεσίες. Ή μήπως γι΄αυτό ήθελε τελικά να εκλεγεί Δήμαρχος;