Β. Σάρκουλας για το κολυμβητήριο

Μας γεννά ερωτηματικά η στάση του κ. Μυλωνάκη για το κολυμβητήριο, αναφέρει η “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”

Η ανακοίνωση:

Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής μας θητείας 2019-2023, πέρα από τα έργα που παραδώσαμε και αυτά που ξεκινήσαμε, δημοπρατήσαμε και το Κολυμβητήριο, τακτοποιώντας μια «πληγή» για τον Δήμο τα τελευταία 33 χρόνια.

..

Από τη δημοπρασία προέκυψε ανάδοχος ο οποίος, με βάση τη σύμβαση, έπρεπε να προβεί στην έκδοση της άδειας κατασκευής (η προέγκριση ήδη υπήρχε) και στη σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για το χώρο στάθμευσης των οχημάτων που προβλεπόταν από την μελέτη, απαραίτητο στοιχείο της οποίας ήταν η εγγραφή του Κτηματολογίου.

..

Στο Κτηματολόγιο διαπιστώθηκε ότι ενώ το Κολυμβητήριο ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου και ήταν κανονικά εγγεγραμμένο, υπήρχε λάθος εγγραφή των προηγουμένων του Δήμου ιδιοκτητών του χώρου. Η λανθασμένη εγγραφή είχε γίνει πριν το 2011 και σε ερώτησή μας στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μυλωνάκη επί ποιάς Δημοτικής Αρχής είχε γίνει το λάθος, αυτός αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει.

..

Μετά τη διαπίστωση, σχηματίσαμε φάκελο με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και τον καταθέσαμε στο Κτηματολόγιο στις 7 Δεκεμβρίου 2023 με αίτηση διόρθωσης του λάθους.

..

Την 1η Ιανουαρίου 2024 ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, πλήρως ενημερωμένος για το θέμα. Παρότι από τότε πέρασαν 5 περίπου μήνες και ο ανάδοχος εργολάβος ζήτησε αναστολή εργασιών, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το εάν έχει κάνει κάποια ενέργεια για επίλυση του, μικρού αυτού, προβλήματος, βάζοντάς μας σε σκέψεις ότι και γι΄αυτό το θέμα έχει «κρυφή αντζέντα». Ελπίζουμε ότι δεν θα επαναληφθεί ό,τι έγινε όταν πάλι ήταν στη Δημοτική Αρχή (2006-2010) ως Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου. Να θυμίσουμε ότι το 2004, εγκρίθηκε κρατική χρηματοδότηση 3.500.000 ευρώ για την αποπεράτωση του Κολυμβητηρίου, με καταληκτική ημερομηνία χρησιμοποίησής της την 31 Δεκεμβρίου 2009 αλλά, από προφανή ανικανότητα της τότε διοίκησης, η χρηματοδότηση χάθηκε.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»