Βουλή: Στις 24 Μαΐου η συζήτηση για την ακρίβεια

Με συζήτηση για την ακρίβεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα κλείσει τις εργασίες της η Βουλή πριν τη διακοπή για την προεκλογική περίοδο.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελ. Λύση και Νίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το «καυτό» θέμα της ακρίβειας ορίστηκε για τις 24 Μαΐου, μετά από αίτημα του Σωκράτη Φάμελλου, προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο σχετικό κείμενο αναφερόταν στην «ακραία ακρίβεια, τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».

Η συζήτηση αναμένεται έντονη με τους πολιτικούς αρχηγούς να ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους λίγες εβδομάδες πριν τη μάχη των ευρωεκλογών. Μετά αυτή τη συνεδριάση το Σώμα αναμένεται να διακόψει τις εργασίες λόγω των δύο τελευταίων προεκλογικών εβδομάδων.

Πληθωρισμός: Στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat τον Απρίλιο ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 3.2% τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται στο 2.4%. Έτσι η Ελλάδα για 7ο σερί μήνα συνεχίζει να βρίσκεται είτε στην 1η είτε στη 2η θέση της σχετικής λίστας μαζί με τη Μάλτα. Σχεδόν διπλάσιος επίσης είναι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό με 4.9%, ενώ ο μέσος όρος της ευρωζώνης κινήθηκε τον Απρίλιο στο 2.8%.