Β. Καραβάκος: Έτσι οραματιζόμαστε τη Μεταμόρφωση (video)

Το όραμα της «Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση» και τα βασικά προτάγματα παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Καραβάκος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Δημοκρατία – διαφάνεια – διαβούλευση

Βασικός στόχος για τη «Συμμαχία» είναι να αξιοποιηθούν με θεσμικό τρόπο πολίτες, σύλλογοι και φορείς και όλα τα σημαντικά θέματα του Δήμου να αποτελούν προϊόντα διαβούλευσης. Κρίσιμης σημασίας επίσης η διαφάνεια. «Με ανοιχτές διαδικασίες και δημοσιότητα των οικονομικών πράξεων επιτυγχάνεται εξοικονόμηση τεράστιων ποσών για τις ανάγκες των πολιτών», σύμφωνα με τον κ. Καραβάκο

Όπως εξήγησε, οι υπερεξουσίες των Οικονομικών Επιτροπών και ο τρόπος που τις χρησιμοποίησε η δημοτική αρχή Σαραούδα, προκάλεσαν μεγάλη απώλεια χρημάτων στο Δήμο Μεταμόρφωσης. Υπενθύμισε το παράδειγμα του κολυμβητηρίου, το οποίο είχε έκπτωση 10.46%, ενώ αντίστοιχο έργο στη Λαμία είχε έκπτωση 49.50% και στη Σύρο 25%, παρά το ότι σε νησί χρειάζεται μεταφορά υλικών, προσωπικού, μηχανημάτων . «Ξεκίνησε με 600.000 ευρώ και τελείωσε με 1.900.000 ευρώ, χωρίς να περισσέψουν και χρήματα για το στέγαστρο», πρόσθεσε.

«Θέλουμε μια πόλη πράσινη»

Πολύ ψηλά στην ατζέντα της παράταξης είναι το περιβάλλον. «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Θέλουμε μια πόλη με πράσινο και δέντρα», είπε, τονίζοντας ότι χρειάζονται συνεχείς δενδροφυτεύσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει «να γεμίσουν με συστάδες δένδρων οι πλατείες και τα οικόπεδα», καθώς και «να δημιουργηθούν “πάρκα τσέπης“».

Για κτήμα Δηλαβέρη ο Β. Καραβάκος επανέλαβε την πάγια θέση για διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης ώστε ο χώρος να αγοραστεί και να αποδοθεί στο Δήμο Μεταμόρφωσης. «Σκοπεύουμε να γίνει ένας χώρος πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού», δήλωσε. Αναφέρθηκε επίσης στο ΒΙΟΠΑ στο Λόγγο, τονίζοντας πως η περιοχή έχει ενταχθεί στο Σχέδιο αλλά δεν αξιοποιείται. Ως αποτέλεσμα «κάθε μέρα χάνουμε εκτάσεις γης από τους ιδιώτες», εξήγησε.

Από την πρόσφατη δράση της «Συμμαχίας Πολιτών» στον Κηφισό

Μεγάλο στοίχημα είναι ο Κηφισός. Σύμφωνα με τον κ. Καραβάκο, κρίσιμο είναι να γίνονται άμεσοι έλεγχοι σε περιπτώσεις ρύπανσης, καθώς και «να γνωρίζουν όλοι ότι ο Κηφισός προστατεύεται». Η παράταξη σχεδιάζει τη δημιουργία παραποτάμιων διαδρομών,ενώ απαραίτητος είναι ο συντονισμός με τους άλλους Δήμους για την προστασία και ανάδειξη του Κηφισού.

Κυκλοφοριακό – στάθμευση – προσβασιμότητα

«Προτεραιότητα μας οι πεζοί και οι κάτοικοι», δήλωσε ο Β. Καραβάκος, δίνοντας το στίγμα για τα ζητήματα της καθημερινότητας. Υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει λίγα πράγματα για την κυκλοφορία των πεζών, ενώ τα πεζοδρόμια που αλλάζουν δεν έχουν διαβάσεις τυφλών.

Ειδική αναφορά έκανε στα αδέσποτα ζώα υποστηρίζοντας ότι οι Δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να ενισχύσουν τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Καραβάκος εστίασε ακόμα στην ανάγκη ενίσχυσης του μαζικού αθλητισμού, αναδεικνύοντας την έλλειψη χώρων άθλησης. “Ούτε ενας χώρος δεν κατασκευάστηκε την τρέχουσα θητεία” ανέφερε χαρακτηριστικά, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2019 του κ. Σαραούδα.

«Συνεργασίες με πρόγραμμα και αξιοπιστία»

Η «Συμμαχία Πολιτών» είναι από την ίδρυσή της συνεργασία, όπως αναφέρει το όνομά της. Οι συνεργασίες πρέπει να είναι σε προγραμματική βάση, μα πάνω από όλα να είναι αξιόπιστες. «Με υλικά από κατεδάφιση δεν χτίζεις καινούργιο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί.