Τρομοκρατεί το υπουργείο Παιδείας για να επιβάλλει την αξιολόγηση, καταγγέλλει ο “Γ. Σεφέρης”

Τρομοκρατεί προϊσταμένους και διευθυντές σχολείων το υπουργείο Παιδείας για να επιβάλλει την αξιολόγηση, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Σ.Ε.Π.Ε. “Γ. Σεφέρης”. Είναι τόσο στριμωγμένο – τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου – το ΥΠΑΙΘΑ από τη σθεναρή αντίθεση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση που καταφεύγει στην τρομοκράτηση και τις απειλές για καθαίρεση και αντικατάσταση τους από τις στελεχικές θέσεις σε περίπτωση που αρνηθούν την αξιολόγηση. Μάλιστα, απευθύνει ο Σύλλογος κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών που πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στις 1.30′ μ.μ. στη διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ. Σεφέρης” έχει ως εξής:

Το ΥΠΑΙΘΑ σοβαρά στριμωγμένο καταφεύγει στο τελευταίο οχυρό που είναι τρομοκρατία. Είναι πραγματική ντροπή και αίσχος η εγκύκλιος του Γ. Γραμματεία του ΥΠΑΙΘΑ που επικαλείται το άρθρο 56 του 4823/2021 και απειλεί με αντικατάσταση όσα στελέχη εκπαίδευσης δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση.

 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένα στέλεχος εκπαίδευσης, όπως και κανένας εκπαιδευτικός δεν αρνείται, δεν παρακωλύει, δεν παραβλέπει την υλοποίηση της αξιολόγησης. Και οι συνάδελφοι/ισσες Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/οι, συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, στην απεργία αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ, προκηρυγμένη τόσο από πάνω από 70 ΣΕΠΕ, ανάμεσα στους οποίους και από τον Σύλλογό μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» όσο και από την Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Καμία ποινή, καμιά καθαίρεση δεν μπορεί να προκύψει για κάποιον υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.

Αν κάποιος τελικά παρακωλύει την ομαλή λειτουργεία των σχολείων, αυτό είναι το Υπουργείο Παιδείας  με τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεπιστημονικά του μέτρα.

Θυμίζουμε πως αντίστοιχες διατάξεις με αυτές της κυβέρνησης της ΝΔ είχαν επιχειρηθεί και την περίοδο που κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με την περιβόητη διάταξη Γεροβασίλη μέσω της οποίας επιχειρήθηκε το 2019 να στοχοποιηθούν στελέχη στο Δημόσιο που συμμετείχαν σε αντίστοιχες μορφές κινητοποιήσεων. Η τροπολογία Γεροβασίλη κάτω από την πίεση του κινήματος καταργήθηκε άρον άρον πριν τις βουλευτικές εκλογές και την επανέφερε η Κεραμέως του 2021.

Είναι προσβολή για τις Προϊσταμένες/ους, Διευθυντές/ντριες που μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους κρατάμε όρθια τα σχολεία εντελώς αβοήθητοι από κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ. Είναι προσβολή ιδιαίτερα στο κομμάτι των στελεχών εκπαίδευσης που συντάσσεται με τον κλάδο και σήμερα του ζητάει να σκύψει το κεφάλι!

Καμιά απειλή, καμιά τρομοκρατία, κανένας εκφοβισμός δε θα περάσει!

  • Ο Σύλλογός μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ θα στηρίξει συνδικαλιστικά και με κάθε μέσο κάθε συνάδελφο που τυχόν στοχοποιηθεί υπερασπιζόμενος/η τις θέσεις και τον αγώνα του Σωματείου μας και του Κλάδου.
  • Εδώ και τώρα τα ΔΣ των ΔΟΕ κι ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε όλες απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί καθαρή απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, και νομικά και σε κινηματικό επίπεδο, όπως ήδη έχουν δεσμευθεί με παλιότερες ανακοινώσεις. Κανένας μόνος καμιά μόνη!
  • Εδώ και τώρα τα ΔΣ των Ομοσπονδιών να προχωρήσουν σε συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17 του Απρίλη και σε κινητοποίηση και νωρίτερα, αν το υπουργείο συνεχίσει τις παράνομες, αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές πρακτικές του.

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εκπαιδευτικούς!

Κανείς και καμία μόνος/η! Προχωράμε Συλλογικά και Αγωνιστικά   

Συμμετέχουμε και καλούμε στην Παράσταση Διαμαρτυρίας των ΣΕΠΕ Β΄ Αθήνας την Τετάρτη 10/4 ώρα 13.30‘.