Τους ενοχλεί η διαφάνεια. Αποστρέφεται τη δημοσιότητα των συνεδριάσεων η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας

|||

|||

..

..

..

 Απόπειρα φίμωσης της Έκφρασης

 

  Ενοχλεί πάρα πολύ την ανεπαρκή δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας η δημοσιοποίηση των όσων συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο! Η συνεχής δημοσιότητα εκ μέρους της Έκφρασης των συνεδριάσων και των στιγμιοτύπων έχουν καταρρίψει το παραμύθι της “δημοτικής αρχής που δεν την αφήνουν να διοικήσει”, του “κοριτσιού που το χτυπάνε” και της “κακής αντιπολίτευσης που σαμποτάρει τις συνεδριάσεις”. 

 

  Και ενώ όλη η Νέα Ιωνία γνωρίζει ότι η Έκφραση βιντεοσκοπεί τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Κουλούρης αποπειράθηκε να θέσει θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση! Με αστείες δικαιολογίες του στυλ “σας ενημερώνω” …για κάτι που όλοι το ξέρουν και έχουν δει τα σχετικά βίντεο… 3,5 ώρες μετά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης δημιούργησε θέμα. 

 

  Την “πάσα” πήραν οι σύμβουλοι της διοίκησης (8 όλοι κι όλοι) με πρώτο τον αντιδήμαρχο Α. Χατζησαββίδη, ο οποίος έθεσε θέμα αντικειμενικότητας του μέσου, θέμα άσχετο φυσικά με το διακύβευμα, το δικαίωμα της δημόσιας προβολής των συνεδριάσεων από όποιον το επιθυμεί. Αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια βρήκαν και τον συνήθη “ύποπτο” αν. δημοτικό σύμβουλο Β. Χριστοδούλου.

 

 Η προσπάθεια αυτή συνάντησε την κατακραυγή σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Δημιουργία Αλληλεγγύη, Ενότητα για τη Νέα Ιωνία και Λαϊκή Συσπείρωση (αποτελούν το 70% του εκλογικού σώματος) υπερασπίστηκαν το αυτονόητο, το δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων και τη δημοσιοποίησή τους από όποιον το επιθυμεί. Έπειτα από την κατακραυγή ο πρόεδρος Κ. Κουλούρης έκανε μια συνδικαλιστική “κυβίστηση” μαζεύοντας το θέμα. 

 

 Σε ότι αφορά την Έκφραση θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε την πρωτοπόρα δουλειά στην ενημέρωση, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις πλευρές της κάθε εξουσίας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου ατην κοινωνία.

 

 Η δημοτική αρχή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να καλύπτει ζωντανά τις συνεδριάσεις και να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των πολιτών. Από τη στιγμή που αυτές έγιναν δια ζώσης ο Δήμος σταμάτησε να τις καλύπτει (ΕΔΩ), με αποτέλεσμα ο μόνος τρόπος να πληροφορηθεί κάποιος πολίτης που δεν θέλει να κολλήσει covid πηγαίνοντας στην ακατάλληλη αίθουσα του Δημαρχείου είναι η ΕΚΦΡΑΣΗ. Φυσικά οι δικαιολογίες περί τεχνικών δυσκολιών είναι παντελώς αστείες, αφού όποιος τις επικαλείτεαι είτε ψεύδεται είτε είναι ανίκανος για τα στοιχειώδη.

 

Δείτε πως οι Δήμοι της Αττικής καλύπτουν συνεδριάσεις:

Δήμος Βριλησσίων: Στο facebook: Δυο κάμερες, ένας υπολογιστής και ιντερνετ:  

Δήμος Μεταμόρφωσης: Youtube    σε πολύ καλή ποιότητα

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας: Youtube  σε μέτρια ποιότητα, αλλά καλύπτονται και οι οικονομικές επιτροπές! 

 

Οι δικαιολογίες περί προσωπικών δεδομένων φαντάζουν αστείες, αφού τις εκστομίζουν αυτοί που τύπωσαν σε χιλιάδες φυλλάδια και κάρτες στις εκλογές το πρόσωπό τους, τα τηλέφωνά τους, το βιογραφικό τους…τα έδωσαν όλα στη φόρα δηλαδή προκειμένου να εκλεγούν! 

 

 Υ.Γ. Το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο σθεναρά διαμαρτυρόμενος είναι ο πιο προβεβλημένος αντιδήμαρχος ο κ. Άρης Χατζησαββίδης. Κάντε μια αναζήτηση στη σελίδα μας να δείτε πόσα άρθρα του έχουμε φιλοξενήσει, ακόμα και αυτά που μας έκαναν επίθαση. Σε αυτά προσθέστε και τις τρεις συνεντεύξεις στα μέσα μας και έχετε την πλήρη εικόνα του “κοίτα ποιος μιλάει”. 

 

 

Σχετικό θέμα:   Μια οφειλόμενη απάντηση

 

Όλα τα βίντεο της Έκφρασης για τη Νέα Ιωνία ΕΔΩ