Όταν η απόλυτη γύμνια κοστίζει ζωές… Πολίτης ξεψύχησε στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων το οποίο δεν εφημέρευε!

||||

||||

       Είχαν μεταφέρει το προσωπικό του Κ.Υ. στο Θριάσιο για να καλυφθούν τα κενά της εφημερίας

 

       Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό, με πολίτη που ξεψύχησε το βράδυ της Δευτέρας μπροστά στην είσοδο του κλειστού Κέντρου Υγείας Μεγάρων, βίωσαν κάτοικοι αλλά και περίοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, άτυχος 62χρονος άνδρας που είχε χάσει τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όμως δυστυχώς είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή.

 

        Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τραγικό συμβάν, από το οποίο καταδεικνύεται η αναγκαιότητα της εφημερίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε καθημερινή βάση, αφού όπως υπέθεσαν αυτοί που βρήκαν τον άτυχο άνδρα να έχει χάσει τις αισθήσεις του, ο οποίος είναι πιθανό να είχε ενοχλήσεις και γι’ αυτό είχε πάει στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 

       Όμως δυστυχώς για τον άτυχο 62χρονο με βάση το ισχύον καθεστώς, το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δεν εφημέρευε επειδή εφημέρευε το Θριάσιο Νοσοκομείο.

 

       Θυμίζουμε ότι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δεν εφημερεύει όταν την ίδια ημέρα έχει εφημερία το Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σταματάει στις 2:30 μ.μ. όταν το Θριάσιο εφημερεύει καθημερινές, , ενώ τα Σαββατοκύριακα που εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας της πόλης μας δεν λειτουργεί από τις 8:30 π.μ.

 

       Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη. Και υπάρχουν περιστατικά που ουσιαστικά εκθέτουν ανεπανόρθωτα όλους αυτούς που έχουν οδηγήσει το Κέντρο Υγείας Μεγάρων (του οποίου πολλά χρόνια πριν η 24ωρη εφημερία του αποτελούσε κατάκτηση για το Μεγαρικό λαό) στο να «φυτοζωεί» και να είναι έτοιμο (παρά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων για κέντρο αστικού τύπου), να βάλει λουκέτο.

 

       Ευελπιστούμε ο άτυχος πολίτης να είναι το τελευταίο θύμα πρακτικών και πολιτικών αποφάσεων που έφεραν την μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δήμου μας σε αυτή την κατάντια.

 

      Μέσω του ρεπορτάζ, καλούμε τους υπευθύνους να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα. Επιβάλλεται κάποια στιγμή να σταματήσουν οι μεγαλοστομίες, οι άκρατες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, ώστε στην πράξη να καταφέρουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά του τόπου μας, να επιτύχουμε την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με υλικοτεχνικό και ιατρικό προσωπικό προκειμένου αυτό να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και να εφημερεύει σε καθημερινή βάση προς όφελος των συμπολιτών μας από τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο, την Κινέττα και το Αλεποχώρι.

Αν. Υψ.

 

www.aixminews.gr