Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βύρωνα

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βύρωνα, το οποίο είναι το παρακάτω:

Με αναβαθμισμένο πρόγραμμα ξεκινούν το Σάββατο 16/3 οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Βύρωνα.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος «οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας για τις απόκριες δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για διασκέδαση, αλλά και μια δυνατότητα για να βρεθούμε και να συσφίξουμε ως τοπική κοινωνία τις ανθρώπινες σχέσεις μας».

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το μήνυμα του δημάρχου Βύρωνα για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις:

«Αγαπητές συνδημότισσες & Αγαπητοί συνδημότες,

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας για τις απόκριες δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για διασκέδαση, αλλά και μια δυνατότητα για να βρεθούμε και να συσφίξουμε ως τοπική κοινωνία τις ανθρώπινες σχέσεις μας.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε και φέτος μια σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Ξεκινάμε με τον λαϊκό μας ήρωα, τον Καραγκιόζη, στον κινηματογράφο “Νέα Ελβετία” και συνεχίζουμε με την μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στην πλατεία Φατσέα, στην οποία σα περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουμε.

Θυμόμαστε και τιμούμε την παράδοση μας αναβιώνοντας με τον Σύλλογο Ηπειρωτών το γνωστό αποκριάτικο έθιμο, την Τζαμάλα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πλ. Ταπητουργείου).

Και βέβαια την Καθαρή Δευτέρα θα την περάσουμε μαζί στα θέατρα Βράχων κάνοντας Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα και λαϊκό γλέντι».

Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σάββατο 16/03 ώρα 18.00

Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ με ζωντανή ορχήστρα θέατρο σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου

Κυριακή 17/03

ώρα 11.30 πλατεία Φατσέα

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Φόρεσε την αποκριάτικη στολή σου Βάλε την αποκριάτικη διάθεσή σου Κατασκεύασε την αποκριάτικη μάσκα σου στο εργαστήρι κατασκευής μάσκας Χόρεψε στους ρυθμούς της μουσικής του DJ μας Ζωγραφίσου με face painting Διασκέδασε με το show των animateurs

ώρα 19.00 πλατεία Εθν. Αντίστασης (Ταπητουργείου)

ΤΖΑΜΑΛΑ

Αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα Παραδοσιακό γλέντι με εδέσματα και το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κώτσικα

Καθαρά Δευτέρα 18/03 ώρα 11.00

Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού»

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Λαϊκό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα και το μουσικό σχήμα «Τζίτζικες» Παραδοσιακά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους