Το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη στον Δήμο Περιστερίου

Το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό τον Διαβήτη” και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου έρχεται στο Δήμο Περιστερίου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023. Ανάμεσα στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθούν και εξετάσεις μέτρησης σακχάρου και λιπομέτρησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Περιστερίου έχει ως εξής:

Tο Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό τον Διαβήτη” και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου σας προσκαλούν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, από τις 10.00 έως τις 21.00, στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό «Περιστέρι».

Είσοδος Ελεύθερη!

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Καρδιολόγος, Γεώργιος Μπεκιάρης, ενημερώνει ότι οι ενήλικοι συνοδοί θα μετρήσουν τη γλυκόζη τους, θα κάνουν λιπομετρήσεις θα ενημερωθούν για το διαβήτη και τον εμβολιασμό θα λύσουν τις απορίες τους από την επιστημονική μας ομάδα, που αποτελείται από γιατρό- διαβητολόγο, διατροφολόγο και ποδολόγο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι πολύ πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις σε σχέση με τους υγιείς συνομηλίκους τους.

Μουσική, παιχνίδια, δρώμενα, θα  περιμένουν, τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς ή τους παππούδες τους, που θα τα συνοδεύουν και θα διασκεδάσουν όλοι μαζί, θα φωτογραφηθούν μέσα στο Χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο λεωφορείο «Magic Bus».

Έξυπνα κόλπα, μαγεία και χιούμορ είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το πρόγραμμα μιας ξεχωριστής μαγευτικής εμπειρίας με τον μοναδικό SKYMAN.

Το ταξίδι του Μαγικού Λεωφορείου  πραγματοποιείται χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των χορηγών: ASCENSIA, InterMed, LIDL Eλλάς και Pfizer. 

Συνοδοιπόροι στο φετινό ταξίδι, είναι για μια ακόμη χρονιά η Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ), που μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της “Στάση Ζωής”, διέθεσε το λεωφορείο, αλλά και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με τα τμήματα Διαιτολογίας και Παιδαγωγικών που θα πλαισιώσουν τη δράση.