Την αθώωση του Γ. Ράγκου ζητά η Κόκκινη Ρωγμή

Δικαστήριο σήμερα για τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Ράγκο, την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Άννα Αδαμίδη και άλλους κατηγορούμενους για «παραβίαση απαγορεύσεων για την πανδημία», επειδή μοίραζαν φυλλάδια ενόψει της πανεργατικής απεργίας της 26ης Νοεμβρίου 2020. Η «Κόκκινη Ρωγμή – Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή στο Ηράκλειο» αναφέρει:

Η «Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο» καταγγέλλει τις πολιτικές διώξεις ενάντια στον υποψήφιο δήμαρχο και την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ηρακλείου Αττικής, με την «Κόκκινη Ρωγμή», Γιώργο Ράγκο και Άννα Αδαμίδη, που, μαζί με άλλους τρεις αγωνιστές και αγωνίστριες της περιοχής, δικάζονται στο Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στις 18.9.2023, επειδή τον Νοέμβριο του 2020 μοίραζαν φυλλάδια και την εφημερίδα «εργατική αλληλεγγύη», που καλούσαν στην πανεργατική απεργία και συγκέντρωση της 26.11.2020, με την κατηγορία ότι παραβίαζαν τις απαγορεύσεις για την πανδημία.

Το κατηγορητήριο είναι έωλο γιατί η πανεργατική απεργία και συγκέντρωση δεν είχαν απαγορευθεί. Η ποινικοποίηση της διακίνησης των ιδεών είναι απροσχημάτιστη.

Η δικαστική εξουσία βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με το δίλημμα αν θα αποδώσει δικαιοσύνη ή θα υπηρετήσει τις επιδιώξεις της κυβέρνησης ΝΔ, που επανειλημμένα με πρόσχημα την πανδημία, μοίρασε λεφτά σε εργολάβους και διώξεις και πρόστιμα σε διαδηλωτές.

Να αθωωθούν οι διωκόμενοι, οι δίκες δεν λυγίζουν τους αγωνιστές.