Τη σύλληψη του Γ. Καλαϊτζίδη για ανάρτηση στο διαδίκτυο καταδικάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ζητά την άμεση απελευθέρωση του μέλους του Ρουβίκωνα Γ. Καλαϊτζίδη τονίζοντας πως «ο αγώνας του εργατικού και λαϊκού κινήματος κατά της “σιδερένιας φτέρνας” κυβέρνησης, κράτους, κεφαλαίου πρέπει να ενταθεί.

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει αναλυτικά:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την προκλητική σύλληψη του μέλους του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη… λόγω μιας ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα στο ίντερνετ, όπου εξέφραζε την άποψή του. Η κινητοποίηση… της Αντιτρομοκρατικής, με τον Γ. Καλαϊτζίδη να συλλαμβάνεται με χειροπέδες και με αλεξίσφαιρο γιλέκο(!), με φωτογραφίες και δημοσιότητα έρχεται να εμπεδώσει κλίμα τρομοκρατίας κατά του κινήματος, να επιβεβαιώσει πως ακόμα και η έκφραση άποψης ποινικοποιείται, να στοχοποιήσει αγωνιστικές πρακτικές, ακόμα και με κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης». Κι αυτό την ώρα, που καταδικασμένοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βγαίνουν από τις φυλακές με προκλητικά ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις.

Οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων του συστήματος, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και αποκαλύπτουν το καθεστώς ανελευθερίας και καταστολής που οικοδομούν η κυβέρνηση, το κράτος, η ΕΕ και το κεφάλαιο.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Γιώργου Καλαϊτζίδη και την απόσυρση των προκλητικών κατηγοριών.

Ο αγώνας του εργατικού και λαϊκού κινήματος κατά της «σιδερένιας φτέρνας» κυβέρνησης, κράτους, κεφαλαίου πρέπει να ενταθεί.